30.10.2006
La proba de refolosire a Ţepei din Piaţa Revoluţiei, răspunsul lui Alex. Leo Şerban a venit prea tîrziu ca să intre alături în culegerea participărilor hors concours de săptămîna trecută. Dar dacă tot l-am stîrnit pe maître Leo, am zis să profit pe el; şi l-am pus pe Florin Dumitrescu, personajul real în care mă mai preschimb eu din cînd în cînd, să îl provoace pe celebrul critic la un duel de... e-pistolari.

(Scornelius)


Luni, 23 octombrie 2006, 6:02 PM

alş:
Propunerea mea este simplă: aş pune în vîrful Ţepei un... mic! Un mic MARE, fireşte, cît să fie văzut - deci, cam cît cuibul ăla de berze care e proptit acum în Ţeapa lui Ghilduş... Asta e tot. Un mic mare - "marele mic românesc", cum ar veni.

Ah, amănunt f. important: el ar trebui preparat - evident! - TOT din carne de mici... Nu ştiu de cît ar fi nevoie - 100 kg? 200? Există ingineri pt. asta. Ideea este ca acea carne să putrezească - În vîrful Ţepei - Şi să adune furnici, care furnici - re:evident - n-ar putea ajunge acolo decît de la bază spre vîrf, prilejuind - astfel - un happening (performance?) entomologic "Popor de furnici urcînd spre mic pentru a lua Ţeapă"...
 

Luni, 23 octombrie 2006, 6:08 PM
FD:
îţi mulţumesc, robinsoane!
cu tine ar trebui facem un nr. special...
mă consult cu liternetişti să vedem cum îţi mai punem puţină carne...

eu mă gîndisem la o mare ţeapa de înfipt carnea de şaorma...
ce zici? accepţi o "epistolară"?
 

Luni, 23 octombrie 2006, 11:09 PM
alş:
măi... c să zic? shaorma NU e specifik frate!;))
da dk vrei tu, putem sa n epistolim...
ciao
 

Marţi, 24 octombrie 2006, 2:38 PM
FD:
zici tu? hai să numărăm şaormăriile şi grătarele din bükreş!
eu zic - hai, nu scor egal, or fi vreo 2/3 mititelării la 1/3 chebablîcuri,
admit -
dar trendul! ehei, trendul îl cam dau TIR-iştii turci...
mai rapid, mai curat, nu stai s-aştepţi după grătargiu,
doar ce-ţi taie spadasinul ăla niscai fîşii de piept şi gata prînzul!

micul îmbie la contemplaţie,
s-ar putea sa meargă mai bine, avînd în vedere că,
totuşi, e vorba de o operă de artă...

iar cînd mă gîndesc la mirosul ăla de carne de mici putrefactă,
mai-mai să mă convingi.
totuşi să nu uităm cimbrul!
 

Marţi, 24 octombrie 2006, 3:12 PM
alş:
cimbru k cimbru
- care, vorb-aia, -i
pt mic un fel de timbru... -,
da tre sa recunoşti k nu tot aia-i;
dk vorbim d tzeapa şi d mic,
(care, kiar mare, ideatic e tot mic!)
musai să fie-acolo USTUROIU!!

carele - iarăşi, mai la vale zic,
e pentru-a lui Dracula tzeapă precum crucea
(Sfînta Cruce!), idem la fel şi "identique" -
şi pentr-un fagure (d miere) k şi roiu...

PS: shaorma, dragul meu Florin,
e - recunoaşte! - k un spin
în talpa tzării - căreia micu-i alifie...
de-aceea, nu şi nu, dacă-i să fie
o tzeapă naţională, -atuncea - pe vecie -
mai bine-o-ncununăm cu-n mititel divin;))
 

Marţi, 24 octombrie 2006, 5:13 PM
FD:
ai dat-o leonin, precum ţi-e felul,
mai-mai să-ţi înghit, maestre, mititelul
dar vezi, eu mă gîndisem social-democrat:
voiam să dau «la tot oraşu'» de mîncat
ceva imens monstruos şi îndestulător,
să facă invidia tuturor.
la atîtea recorduri de guiness book -
cea mai întinsă pizza, cel mai lung sugiuc -
noi bucureştenii s-ar cădea
să penetrăm cu cea mai mare şaorma
(părerea mea)

ce-i drept e drept: micul semnifică
tradiţia, tuşa specifică,
dar progresul, viitorul, şi tot ce-au a
se sătura bucalioţii-i şaormaua
 

Marţi, 24 octombrie 2006, 9:43 PM
alş:
păi bine, măi Florin - mai dragă!
unde-ai vazut shaorma prinsă-n băţ??
de vrei alta istorie, -atuncea fă-ţi
cruce-n Stambul şi ia-ţi şi baclava-n desagă...
 

Miercuri, 25 octombrie 2006, 12:34 PM
FD:
corect ai mai grăit: departe de-a
întruchipa vreo lance zdrobitoare,
din cea de se-nfig hălcile în ea,
asta din piaţă-i parc-o scobitoare!

aşa că - fie mititel, cum zici matale,
iar păsările-mproaşte-l cu muştar;
doar ne-a-nvăţat bărbosul bucătar
precum că micii şaormăi orizontale-s
 

Joi, 26 octombrie 2006, 7:46 AM
alş:
îţi mulţămesc; dar ţine minte
ce îţi voi spune-n aste cîteva cuvinte,
căci adevăr grăiesc: asha cum carnea friptă
nu prea stă bine în tzepusha-nfiptă,
tot astfel, micul măricel
întocmai precum Revoluţia este el:
în '89 - crud, umflat, bicarbonat,
iar astăzi, doar o scobitoare-n fatză la Palat...
 

Joi, 26 octombrie 2006, 8:45 PM
FD:
cum faci, kir leonido, gaspadin, efendi,
să fii întotdeauna cool şi trendy?

că nu ţin pasul prinsei a mă teme
cu ce vor tinerii-n ultima vreme.
anchete, focus-group-uri şi risearch
storsu-mi-au vlaga, cît m-au dat în bărci,
care de colo-mi garantau precum
că micul n-ar mai fi la modă-acum,
că şaormaua urcă-n grafic clar,
că-i terminată generaţia "muştar",
că-i generaţiunea "ketchup" la putere,
că noul sînge carne nouă cere...

iluzii toate, dodii, calambururi!
în tîrgu-oierului micu-i de-a pururi!

ba chiar la junii bükreşeni acuma "in" e
să mergi în crîşme precum "la ruine",
unde se-ncinge micul erectil
mai tare ca la cocoşatu' sau la gil!
iar cine-i mai branşat merge mort-copt
la maxi-micii lui cătă 68!!

fie-n ţeapă-un mega-mic, cum zici,
şi-ai de la mine-o porţie de mici!!!

0 comentarii

Publicitate

Sus