Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Atelier LiterNet  Sageata  Proză scurtă  Sageata  inter_zise

Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro

Internet


Anda Cadariu

03.12.2010
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Articolul anterior din rubrică
Articolul urmator din rubrică
Sînt în clasa a douăsprezecea, la colegiul "Europa". Mai am puţin şi dau bacul. Facem multă matematică la şcoală şi, cîteodată, mai povestim cu proful, chiar în timpul orei. Mai exact, el povesteşte şi noi ascultăm. Ne povesteşte cum a fost în Italia, ce amenajări şi-a mai făcut la casă, uneori ne povesteşte filmul din seara trecută.

Acum o săptămînă, m-a scos la tablă. "Hait", mi-am zis, "asta se va solda cu o notă mică în catalog": nu-mi prea învăţasem lecţia.

Norocul meu a fost că, imediat după ce m-a întrebat cît fac sinus şi cosinus de 90, şi-a întors spatele spre tablă şi a început să le povestească celor rămaşi în bănci cum (n-)a descoperit el internetul.

Îmi place proful de mate, dar nu sîntem de acord întotdeauna. În ceea ce priveşte internetul, de exemplu, nu sîntem deloc pe aceeaşi lungime de undă. Şi nici despre tehnologie în general nu prea credem aceleaşi lucruri: eu am un iPhone cu abonament la internet, el are un Alcatel vechi, tip cărămidă.

Eu stăteam cu faţa la tablă, proful - cu spatele. Şi le spunea celor din clasă cum internetul poate genera psihoze, nevroze, cum este el un factor nociv în vieţile noastre şi numai lucruri bune nu poate să ne aducă.

Ascultîndu-i peroraţia, mi-a venit o idee. Cum eram în impas - uitasem cît fac sinus şi cosinus de 90 - mi-am scos iPhone-ul şi, profitînd de faptul că proful era cu spatele la mine şi înjura internetul, am căutat repede pe wikipedia valorile de care aveam nevoie. Am aflat astfel că sinus de 90 e 1, iar cosinus de 90 e 0.

Apoi am început să mă întreb cum aş putea trăi fără facebook, fără messenger, fără twitter, fără e-mail, fără blog. Nu. Ăsta a fost răspunsul pe care mi l-am dat: nu.

Am aşteptat ca proful să-şi termine expunerea şi, cînd în sfîrşit şi-a întors spre mine privirea întrebătoare, am putut să-i răspund senină şi sigură pe mine că sinus şi cosinus etc. etc.

A fost foarte mulţumit. M-a trimis la loc şi m-am ales cu un 10 în catalog.

Am ajuns acasă şi am postat pe net toată povestea. Proful n-o s-o citească niciodată. Păcat. Îi place să citească.
Articolul anterior din rubrică
Toate articolele din rubrică
Articolul urmator din rubrică
0 comentarii

Spacer Spacer