08.09.2011
Pe 1 august 2011, la Ceainăria Cărtureşti din Bucureşti, a avut loc vernisajul expoziţiei de fotografie I've Got Summer on My Mind. Expoziţia reprezintă premiul oferit de Asociaţia INSPIRED câştigătorului Inspired - Photography 2010, Bogdan Iorgovan, premiat de asemenea cu echipamente foto de la Dynaphos, un workshop oferit de Photo Academy şi un zbor cu destinaţia Europa oferit de Blue Air.

Absolvent al Facultăţii de Arte Plastice Timişoara, secţia Pictură, Bogdan Iorgovan (http://iorgovanbogdan.wordpress.com/) este în prezent profesor de grafică la Şcoala Populară de Arte Arad. I've Got Summer on My Mind este prima expoziţie personală a fotografului, pasiunea pentru acest domeniu fiind mai recentă. "În urmă cu 4 ani am început să experimentez arta fotografică având ca scop crearea unei punţi între pictură şi fotografie, respectiv să le aduc cât mai aproape una de cealaltă.", a declarat câştigătorul Inspired.

"Expoziţia se împarte în două capitole, primul se încadrează în tema concursului Inspired - Photography 2010, pop art românesc, iar al doilea se încadrează în viziunea unui om visător. Lucrările cu tema pop-art românesc pleacă de la fenomenele reprezentative din perioada comunistă (vizitarea Mării Negre, Revoluţia din '89, lupta împotriva lui Ceauşescu etc), definind impactul asupra naţiunii române şi a identităţii ei.", a declarat Bogdan Iorgovan.

Expoziţia de la Cărtureşti cuprinde o serie de fotografii cu mărimea 100 x 70 cm tipărite cu sprijinul Print Studio.

Juriul Inspired - Photography 2010 a avut următoarea componenţă:
Amarjit Sidhu, Fotograf
Andrei Namolosanu, Câştigătorul Inspired - Photography 2009
Carioca Studio
Ciprian Strugariu, Fotograf
Cornel Lazia, Fotograf
Daniel Baltat, Fotograf
David Carol, Prof. Univ. Dr., Facultatea de Arte şi Design, Universitatea de Vest, Timişoara
Feleki Karoly, Conf. Univ. Dr., Facultatea de Arte Plastice, Universitatea de Arta şi Design, Cluj Napoca
Florin Toader, Lect. Univ. Dr., Facultatea de Arte, Universitatea "Hyperion", Bucureşti
Harris Wallmen, Redactor Şef Photo Magazin
Ionut Staicu, Fotograf
Matei Bejenaru, Conf. Univ. Dr., Facultatea de Arte Plastice Decorative şi Design, Universitatea de Arte "George Enescu", Iaşi
Oltin Dogaru, Fotograf
Simion Buia, Fotograf
Victor Velculescu, Lect., Facultatea de Arte Plastice, Universitatea Naţională de Arte, Bucureşti


I've Got Summer on My Mind

Album foto de Bogdan Iorgovan.
Asociaţia INSPIRED (www.concurs-inspired.ro) va continua să susţină tinerii artişti români şi în 2011, pregătindu-se acum de cea de-a cincea ediţie a concursului, care va avea loc în octombrie 2011. Prin cele 9 domenii pe care le atinge, INSPIRED este dedicat în totalitate tinerilor artişti români, oferindu-le acestora podiumul pe care aceştia să-şi etaleze calităţile, în acord cu aspiraţia lor de "a deveni".

Maşina oficială: smart
Parteneri: Cărtureşti, Print Studio
Recomandat de: Şapte Seri
Parteneri media: Metropotam.ro, Calendarevenimente.ro, Modernism.ro, Tataia.net, Fotografa.ro, 4arte.ro, decosieco.ro
Organizator: Asociaţia INSPIRED.

0 comentarii

Publicitate

Sus