18.02.2012
Despre minunăţia asta de fată am mai scris, dar dis de dimineaţă mi-am luat la verificat paginile de web stocate în bookmark şi când am ajuns la blogul ei, m-a trăsnit în moalele capului şi-n fundul sufletului cu nişte răspunsuri de i le-a dat altui blogger, om cunoscut pentru activismul său şi implicarea în on-lineul românesc. Deschid aşadar blogul Crinei Coco Popescu şi titlul mare îmi stârneşte un zâmbet: "Tu, Coco, tu eşti întreagă la cap?" Întrebarea vine de la Chinezu', Cristian China-Birta, şi are continuare: "În loc să umbli prin cluburi şi malluri, tu urci pe cei munţi?". Iar răspunsul... Răspunsul iată-l: "Nu frate, da ' mă simt bine. Umblu şi eu pe unde ştiu, că la noi la ţară n-avem cluburi decât de munte şi mallurile sunt doar la oraş şi mă simt ciudat îmbrăcată în Salomon, că ăştia nu pun etichete pe dinafară, să vadă omul cât am dat pe ele."

Crina Coco Popescu are 17 ani şi o duzină de recorduri mondială de ascensiune montană. Am mai scris despre ea, cum ziceam, chiar şi aici la liternet, aşa că nu le mai înşir. Înşir mai departe întrebările Chinezului şi o parte din răspunsurile acestei adolescente de toată isprava (mai mult aici).

Chinezu: De unde pasiunea ta pentru munte, pentru aventură? Că mă gândesc eu că trebuie să fie o pasiune imensă, să faci aşa ceva...
Crina Coco Popescu: Pasiune de dat pe munte am şi cred că e mare, pentru că tot ce fac se leagă de mişcare şi de munte. Aventura nu-mi place, că d'aia mă dau pe munte, un loc sigur, cu oameni rari şi adevăraţi.
Chinezu: Cum e cu blogul? Eşti mulţumită cum reacţionează lumea pe el?
Crina Coco Popescu: Pe blog scriu pentru prieteni, încerc să îi fac părtaşi la bucuriile mele şi cred că cei care citesc sunt interesaţi de ce fac, cine sunt, cum înţeleg lucrurile, si alte chestii de viaţă. Eu întotdeauna sunt interesată de un om fericit şi liniştit, vreau să ştiu cum se face de-i este bine şi să mă bucur de bucuria lui. Aşa cred că funcţionează şi blogul meu.
Chinezu: Un mesaj pentru noi ăştiălalţi, care din faţa monitorului te admirăm nespus.
Crina Coco Popescu: Mulţumesc mult pentru că vă intereseaza şi vă place ce fac. Da' cred că vouă, de fapt, vă place pe munte da' sunteţi oameni serioşi şi nu vă dă mâna să recunoaşteţi dintr-o dată.

Tot pe blogul fetei am mai găsit ceva ce mi-a plăcut rău. Povesteşte Crina cum i-a fost 2011: "Este primul an în care Geta, soră-mea de 8 ani, a fost premiată, fiind componentă a lotului naţional de escaladă-copii. Ţineţi minte, Dor Geta Popescu. Acum e soră-mea, peste câţiva ani s-ar putea să fiu eu sora ei."

Pe Crina Coco Popescu o găsiţi aici: http://cocopopescu.blogspot.com/. Cu toate ale ei, inclusiv pasajele pe care le-am cules pentru azi. Şi, desigur, cu toate lecţiile şi emoţiile pe care ni le dăruieşte. Ne arată cum e ea fericită şi liniştită şi cu siguranţă speră să împărtăşim liniştea asta a ei. Şi, totodată, ne învaţă că ea vine dintr-o pasiune pe care merită să o trăieşti, când ţi-o descoperi. Citind blogul acestei adolescente admirabile, care ştie să se amuze când e întrebată dacă e întreagă la cap, îmi dau seamă că, de fapt, împlinirea în viaţa asta, dacă tot trebuie să facem ceva, vine atunci când îţi descoperi vocaţia şi o trăieşti ca atare. De aia mai cred că ea se caţără pe munţii ăia şi de acolo ne spune că fiecare dintre noi e capabil de aşa ceva, oricum ar arăta munţii dinlăuntrul nostru în faţa cărora ne temem că nu vom putea să-i escaladăm.
 

0 comentarii

Publicitate

Sus