05.05.2012
Talat Abunima are 36 de ani, nevastă, un job curăţel şi o mare pasiune pentru fotbal. Nu doar că citeşte toate ziarele de sport, vede ştirile la televizor şi chibiţează cu prietenii, dar mai şi joacă în cadru organizat, în cea de-a cincea divizie norvegiană.

La mijlocul săptămânii, echipa sa, Sandved, conducea cu 3-1 pe teren propriu rivala Ild. Talat, care a ales să fie atacant, a pătruns în careul advers, s-a împiedicat şi a căzut. Arbitrul a dictat penalty. "M-am lovit de un jucător de la Ild, apoi m-am împiedicat de propriul meu picior. Am fost teribil de neîndemânatic. Iar când arbitrul a dictat penalty, am simţit că trebuie să vorbesc cu el.", a povestit faza chiar eroul ei. S-a dus deci la Nedzad Munjic, arbitrul, şi i-a cerut să anuleze decizia. Cum acesta nu se lăsa înduplecat, Talat s-a enervat un pic şi i-a zis câteva vorbe aspre. Aşa că a primit un cartonaş galben care l-a întărâtat şi mai tare. Cum nu se potolea cu protestele şi contestarea deciziei arbitrului, a mai văzut un galben şi a fost eliminat. Munjic are şi el ceva de spus despre evenimente: "A fost un penalty clar. Jucătorul a înţeles totul greşit, nu cred că ştie foarte bine regulamentul. Iar când am fluierat, nu mă pot răzgândi."

Antrenorul-jucător al celor de la Sanved, Oyvind Svenning, care are 35 de ani şi trei copii de crescut acasă, a executat lovitura de pedeapsă, trimiţând intenţionat în afara cadrului porţii.

Oaspeţii au avut şi ei răspuns la întâmplările de până atunci şi Ild a scos de pe teren un jucător, pentru a restabili egalitatea numerică, partida jucându-se zece contra zece. Un gest firesc, după fair play-ul adversarilor!

Dar povestea nu se termină aşa. Pai Munjic, arbitrul, era mult prea lezat în orgoliu de ceea ce făcuseră echipele pe teren ca semn de protest la decizia sa de a dicta un penalty. Aşa că a mai dat două, de data aceasta pentru Ild, amândouă au fost transformate, astfel că meciul s-a terminat 3-3.

0 comentarii

Publicitate

Sus