29.11.2012
Ascultaţi în interpretarea formaţiei Rezident Ex piesele:

"Iarna" (3,25 Mb)
"Catedrala Sufletului" (3,57 Mb)

Supergrupul Rezident Ex este format din Tavi Iepan (chitară), Adrian Popescu (chitară), Christian Podratzky (bas), Florin Cvasa (tobe) şi Matthias Lange (chitară). Trupa cântă alături de Ovidiu Ioncu "Kempes" (voce). Muzicienii români din formaţie sunt instrumentişti de prestigiu, foşti membrii ai unor trupe precum Progresiv TM, Pro Musica, Cargo, Neurotica, Metamorf, Abra, Impact, nume care au scris istorie în rockul românesc. Chitaristul Matthias Lange a cântat în trecut cu Sinner şi Metalium.

Supergrupul Rezident Ex a prins contur în 2010, destinul aducându-i din nou alături pe Kempes, Tavi Iepan şi Adi Popescu, cei care au constituit nucleul noului grup.

În prezent este în lucru primul album al trupei, care va include piesele compuse de Tavi Iepan în perioada de început a trupei Cargo. Pe materialul discografic se vor regăsi atât hituri precum Povestiri din gară, Brigadierii, Buletin de ştiri, dar şi piese din acea perioadă care vor ajunge acum, în premieră, la urechile publicului: Catedrala Sufletului, Închis, Caz de boală, Camera viselor, Fotografia, Oglinda, Iarna.

În paralel, Rezident Ex se ocupă deja şi de un al doilea material discografic, la elaborarea căruia contribuie toţi membrii bandului.

Despre Iarna

Compozitorul, textierul şi liderul grupului Rezident Ex, Tavi Iepan, are amintiri foarte exacte în legătură cu piesa Iarna, al doilea single Rezident Ex:

"Dacă aş mai fi fost în ţară după '89, probabil că aş fi avut o traiectorie comparabilă cu cea a colegilor mei de la Cargo, deşi, din câte ştiu, mulţi dintre ei au emigrat chiar şi după revoluţie, şi totul a culminat cu plecarea lui Kempes. Dar, dacă tot am ajuns în acest punct, vreau să precizez ceva: nimeni nu pleacă din ţara lui pentru că-i merge bine. Puţini ştiu, dacă nu au trecut prin treaba asta, ce înseamnă să te rupi de familie, de prieteni, de oraş, de limba pe care o cunoşti, în care visezi şi compui. Şi, dacă, totuşi, ajungi să o faci, puţini ştiu ce durere şi regret înseamnă acest lucru. Eu am regretat chiar înainte de a pleca. Am compus piesa Iarna în starea de care povestesc acum. Eram la clubul Tehnolemn, unde aveam sala de repetiţii, era întuneric şi am ieşit din sală ca să mă pot concentra la text. În curte erau câteva trepte de lemn care duceau la pod şi un bec cu abajur. Am început să scriu, iar textul a curs de parcă era de mult gata şi aştepta să fie pus pe hârtie. Mai lipsea doar refrenul şi atunci a început să ningă: Din ceruri azi un semn să ne dea / Pentru că ninge. A fost ultima piesă pe care am compus-o pentru Cargo şi a fost prima piesă compusă de mine pe care am auzit-o la radio. Am imprimat-o în decembrie '89, în studioul lui Erlend Krauser, cu Dixi Krauser la voce, şi a fost difuzată de Radu Teodoru la Europa Liberă."

Despre Catedrala Sufletului

Tavi Iepan, despre primul single al trupei Rezident Ex:

"Pentru o clipă, te afli în Catedrala Sufletului, unde prezentul, trecutul şi viitorul se adună în tine.
Catedrala Sufletului povesteşte despre o stare pe care eu cred că cei mai mulţi o au, atunci când se întorc în locurile adolescenţei şi se reîntâlnesc, chiar şi numai în memorie, cu momente, persoane şi locuri care le-au marcat viaţa."

0 comentarii

Publicitate

Sus