27.04.2004
Victor Piţurcă a avut răbdare doi ani şi jumătate cu Neaga şi probabil azi îşi freacă mâinile şi-şi râde în barbă mulţumit. Jucătorul dovedeşte o formă de excepţie după întoarcerea din Arabia Saudită, unde fusese împrumutat jumătate de an. Atacantul s-a întors din deşert pentru că nu s-a pupat cu un emir, după o schimbare. Ce noroc pe Steaua...
Rămaşi orfani de Mutu, piteştenii l-au răsfăţat pe Neaga încă de când abia învăţase drumul spre terenul de joc, prin tunelul de sub oficiala arenei din Trivale. Neaga a luat asta ca pe ceva firesc, cum face orice copil care se crede ceea ce ar putea să fie, dar nu e, pentru că toate pe lumea asta se întâmplă la vremea lor. Iar vremea lui Rică nu sosise. Marele lui adevăr abia se bănuia pe Argeş, dar asta a fost suficient ca Steaua să-l cumpere ca pe un jucător fără de care nu mai putea să respire. Doi ani şi jumătate, şi Neaga şi Steaua au învăţat că le poate fi bine unul fără celălat, deşi cel mai bine le era împreună. Curgea cu rugăminţi din ambele părţi, o mereu ultima şansă apărea când ultima şansă tocmai expirase nefericit.
Bucureştiul, oraş electric şi ameţitor, l-a vrăjit la apus pe atacant, între muzici asurzitoare şi femei îmbietoare şi insistente. Din talentul său rămăseseră chiloţii traşi în sus după fiecare neputinţă fotbalistică. Şi mirosul plăcut al parfumurilor scumpe împrăştiate la hotarul dintre zi şi noapte. Neaga se transformase dintr-o investiţie într-o dilemă. Şi drumul său ducea spre o păcăleală. Luată de Gigi, care dăduse banii, de Piţi, care dăduse sfatul.
Surghinuit la marginea nisipului care frige nu doar ochii, ci şi sufletul, piteşteanul s-a mirat că nu poate vedea feţele din preajmă. Nici ceaiul n-avea gustul tocmai potrivit, aşa că acolo, în artificialul ierbii încinse, lui Neaga i-a mai rămas un singur lucru: fotbalul. Aruncat în pustiu, atacantul s-a salvat doar pentru că n-a avut alternativă.
O pupătură refuzată l-a readus în Ghencea, puţin speriat; tocmai văzuse ceea ce putea să fie, fără să mai fie, de fapt, ceva. Iar răbdarea lui Piţurcă, a lui Gigi, s-a trezit cu răsplată, poate ca de cele mai multe ori în viaţă, atunci când n-o mai aştepta. Neaga a marcat de opt ori de la începutul returului, joacă de la o etapă la alta mai bine, e cel mai constant fotbalist din prima ligă în aceste opt etape de primăvară.


0 comentarii

Publicitate

Sus