23.03.2014
Suntem legaţi cu raza lunii
De apa nopţii Drum de aur
Veşnic tentaţi de-acel balaur
Un zmeu lăuntric şi intim
Pe drumul ce doar noi îl ştim
Îndrăgostiţii Şi nebunii


Photo: Gigi Căciuleanu / Roma/ February 2014
 
Liés par un rayon de lune
À l'eau nocturne Nous voici
Tentés Sur le sentier doré
Par le serpent intérieur
Qui ne susurre qu'à nos cœurs
D'amoureux fous Et d'insensés
 
***
 
Somos por un rayo de luna ligados
Al agua de la noche Tentados
Sobre el camino dorado
Por nuestro dragón interior
Que habla sólo al corazón
De locos Y enamorados

1 comentariu

  • comentariu
    Dorotheea Valdemare, 14.06.2014, 18:10

    In putine versuri, poetul reuseste sa creeze o atmosfera stranie, misterioasa.Imi aduce-n minte amintirea unei nopti la malul marii: luna plina isi aruncase argintul pe marea linistita ,desenandu-i o carare de platina, valurita aproape fantomatica.Privind-o, simtisem o dorinta aproape irezistibila de a merge pe ape ca Sf.Petru, pentru a afla unde duce cararea. Si poezia acesta te face sa vezi o imagine asemanatoare si naste aceeasi intrebare: unde duce drumul de aur?
    Poezia este construita ca o ecuatie cu mai multe necunoscute.Oricarui cititor-cred-i se nasc o. multime de intrebari.Asadar drumul de aur este cunoscut si strabatut doar de privilegiatii indragostiti dar si de nebuni. Oare exista o legatura intre cele doua categorii? Nu stim
    Mersul pe acest drum nu este lin pentru ca un balaur, un zmeu ispiteste mereu .Care sunt aceste ispite ,iarasi nu stim.
    Titlul poeziei aduce un mister in plus .Sa aiba ea, luna, un efect asupra indragostitilor precum are asupra lunaticilor ?Sau le provoaca indragostitilor doar o simpla insomnie, cei drept chinnuitoare si ea?
    Este o poezie ce ramane mult timp in mintea cititorului, in fibra sa, precum emoti dintr-un vis straniu si incalcit, nascator de intrebari sortite sa ramana fara raspuns, sau ca emotia ivita dintr-o imagine, asa cum se intampla ori de cate ori cuvintele se topesc in necuvinte.

Publicitate

Sus