11.04.2014
Ana Wagner, Artistul zilei în cadrul campaniei Trăieşte Iubeşte Creează, vorbeşte despre bucuria pe care o trăieşte prin intermediul artei şi despre micile bucurii ale vieţii de care este inspirată în creaţiile sale.

"Mă gândesc, în primul rând, la bucuria de a descoperi lumea până în cel mai mic detaliu al ei, prin arta pe care o fac. Şi, apoi, mă gândesc la bucuria de a împărtăşi cu ceilalţi ceea ce am descoperit şi am creat. Arta este viaţă. Eu aşa văd lucrurile. Cel ce face artă, cel ce se ocupă cu a crea ceva, nu are cum să aibă această preocupare fără să iubească viaţa. Eu aduc în creaţiile mele tot soiul de lucruri frumoase pe care le văd, le trăiesc sau le visez. Lumea în care trăim este plină de minunăţii iar mie nu-mi rămâne decât să le trec prin filtrul propriu şi să le aştern pe porţelan", spune Ana Wagner.

Artista a povestit că se bucură de viaţă prin intermediul lucrurilor simple şi mici. "Mă bucur să fiu alături de cei dragi, mă bucur atunci când descopăr ceva inedit care mă inspiră în creaţiile mele, mă bucur când călătoresc în locuri noi şi mă întorc de acolo reîncărcată şi cu idei creative, mă bucur când văd o plantă pe care nu am mai văzut-o niciodată şi o aduc pe porţelanurile mele, creşte sufletul în mine când văd cum îmbobocesc plantele primăvara şi cel mai mult mă bucur de bucuria celor din jur", explică Ana Wagner.
 
 
Ana Wagner este unul dintre artiştii plastici care au marcat, în ultimii ani, arta porţelanului pictat în România. Marca Wagner arte frumoase şi poveşti, s-a impus pe scena manufacturilor româneşti prin poveştile aşternute pe porţelanuri în tehnici clasice de pictură handmade.

Iniţiată de Serpentine Series Project, campania Trăieşte Iubeşte Creează încurajează aprecierea actului artistic, dezvăluind latura umană a interpretului, modul său educat şi rafinat de a percepe estetica frumosului.


Foto: Vlad Bîrdu
Styling: Ema Baniţă
Machiaj: Irina Căjvăneanu
Mulţumim Allkimik şi Emilian Ciobanu
 
www.ssproject.ro
www.facebook.com/serpentineseriesproject

0 comentarii

Publicitate

Sus