24.07.2014
- Am în piept un soare. Se cunoaşte din privire, chiar şi atunci când e înnorat ori plouă cu apă sărată, pentru că, inevitabil, apare un curcubeu. Când îmi ţin ochii închişi e eclipsă, dar căldura lui continuă să fie pompată în tot corpul.

Atunci când am emoţii, mâinile şi picioarele îmi sunt reci, pentru că toată căldura se adună în cutia mea toracică, plină de minuni. Uneori, razele ajung în burtă şi mă doare puţin, dar asta este. Se mai întâmplă să mai scape câte una.

Chiar dacă acea căldură se păstrează în piept, energia se simte până în buricele degetelor. De asta, atunci când emoţiile atacă, palmele încep să mă furnice, respiraţia se intensifică, gândurile nu mai pot fi înţelese şi totul ajunge să se întâmple fără ca eu să mai pot controla ceva.

Când scap de emoţii simt pur şi simplu cum lumina şi căldura sunt împrăştiate peste tot în jurul meu, iar asta îi face pe oameni fericiţi. Doamne, ce sentiment minunat! Trebuie să încercaţi! Nu se compară cu nimic altceva de pe lumea asta.

E atât de bine să priveşti în ochii oamenilor şi să le oferi raze din soarele tău din piept. Dar, vedeţi, domnule doctor... Mie câteodată mi-e frică să o fac. Aşa că prefer să scriu despre senzaţia asta, fără să privesc pe nimeni. Şi culmea e că privirile se întâlnesc în momentele cele mai neaşteptate, fără ca eu să îmi dau seama. Nu am ştiut niciodată că e atât de bine să te laşi în voia întâmplării.

Vreau numai să ştiu dacă există riscul de îmbolnăvire în cazul supraîncălzirii soarelui din piept. Mi-e tare frică să nu abuzez de energia asta şi să nu îmi dau seama.

- Tot ce pot să vă spun este că emoţiile sunt normale şi că toată lumea care dispune de un soare generos trece prin ele. Uneori sunt foarte puternice şi variază de la tristeţe care te face să crezi că pieptul tău nu se va mai încălzi vreodată, până la fericire "de-ţi iese soarele din piept". Supraîncălzirea este un mit care îi împiedică pe unii oameni să îşi vadă de sentimente şi să îşi ofere libertatea de a împrăştia căldură tuturor. Vă dau aici un bileţel care să vă lămurească. Nu e nevoie de reţetă sau de trimitere. Nu vă faceţi griji, nu e nimic grav. Mulţi oameni sunt interesaţi de acest lucru. Trebuie să ţineţi minte că atât întrebările, cât şi răspunsurile, sunt tot la dumneavoastră. Poftim! Să aveţi o zi însorită!

Mi-a zâmbit, i-am zâmbit şi am ieşit din cabinet. Am despăturit bileţelul:
"YOLO"

... Şi de atunci, oamenii au prins gustul libertăţii şi s-au hotărât să îl împartă în toate părţile. Mai ales pe Facebook.

0 comentarii

Publicitate

Sus