Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Atelier LiterNet  Sageata  Proză scurtă  Sageata  Ceaiul de joi dimineaţă

Articol publicat exclusiv pe LiterNet.ro

Super-eroi (Această poveste se bazează pe fapte reale)


Ilinca Anamaria Prisăcariu

11.09.2014
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Articolul anterior din rubrică
Articolul urmator din rubrică
Azi dimineaţă ai salvat o viaţă. Mi-ai zâmbit pe stradă. Mi-ai zâmbit când m-ai văzut, când ne-am apropiat, când ne-am întâlnit, când m-ai salutat, când ţi-am răspuns, când ne-am depărtat şi după ce ai trecut de mine. Inima mea s-a răzvrătit cu bătăi puternice. "E timpul! Şi tu poţi face asta! Salvează şi tu o viaţă!" Am purtat zâmbetul tău pe buze. Cred că a fost mai bine chiar decât un sărut. Bine, asta e discutabil. Hai s-o lăsăm aşa. Ieşim noi la o cafea şi mai vedem cum stă treaba.

Azi la prânz am salvat şi eu o viaţă. Am zâmbit unui domn în supermarket, la raionul cu ceaiuri. Apoi am mai salvat una, cu un zâmbet ştrengăresc printre rafturile cu detergent şi am mai salvat una la jucării.

După masă am salvat o viaţă. Mi-am zâmbit în oglindă.

Înainte de apus am fost martora salvării mai multor vieţi. În tramvai, două doamne în vârstă s-au întâlnit după mult timp şi şi-au zâmbit. Pe geam am văzut doi îndrăgostiţi de mână, care îşi zâmbeau. Una dintre doamnele în vârstă i-a oferit un măr roşu vânzătoarei de bilete, care i-a mulţumit frumos, cu un zâmbet.

Seara m-am întâlnit cu prietenii mei salvatori. Zâmbeau cu toţii. Prietena mea cu părul bălai înghiţea un plânset de fericire, înecat de zâmbet şi voce tremurândă. Am vorbit cu toţii despre fericire şi despre cât de bine este să îi ai aproape de suflet pe toţi oamenii tăi dragi. Am primit apoi un mesaj de la tine. Scurt. Două puncte şi o paranteză deschisă spre stânga.

Când am ajuns acasă, un prieten mi-a salvat somnul cu un zâmbet trimis pe chat. "Zâmbeşte, viaţa e frumoasă!" şi "Să adormi cu zâmbetul pe buze".

Super-eroii nu au cape, pelerine şi măşti. Ei poartă ceva miraculos, spectaculos, frumos şi curios pe buzele lor. Da, nici textul ăsta nu spune nimic nou, dar dacă îl decupezi, îl poţi lipi pe uşa de la frigider ca să-ţi aduci aminte că ai cea mai şmecheră super-putere din lume. Foloseşte-o iresponsabil!


(Ilustraţie: Ioana Pătraşcu)
Articolul anterior din rubrică
Toate articolele din rubrică
Articolul urmator din rubrică
0 comentarii

Spacer Spacer