15.06.2004
frazele clare ca într-o moale amiază de care-ţi aduci aminte uneori cînd clisa de alunecat înţelesuri se întinde peste bucăţi de limpede, cristale tăioase vesele ca sîngele curgînd dimineaţa. pasta zilelor şi hopuri lăturalnice desigur ne-om mai vedea de parcă mîine nu ar fi lafelul lui azi şi poimîine. timpul lipsit de mijloace ca o serpentină amabilă, e de bonton să presari citate din ornamentalul coelho. mai bine lipsă.

cuvîntul pe care-l întinzi peste privirea-mi mirată, poate-i o urmă de lamă crescută nu se ştie cum între mătăsurile colorate de toledo. se poate spune un zîmbet pe butucul călăului, ci nu va curge sînge doar rîuri de flori din sticlă fină ce cîntă coapsele unor fete văzute de mine într-o revistă de demult. soarele-i deocamdată albastru cu piele umezită de sare. prefer copacabana revistelor erotice.

prieteni la o masă pe plajă, dis de dimineaţă, cînd bărcile pescarilor scîrţîi-a peşte. lumina suferind-a răsăritului îmbujorîndu-te, silabele dictate răspicat şi noi privindu-te agale, spre somn. o să-ţi arăt o stea de mare şi-mi vei aduce o veste aşteptată despre care să zbor.

obraziubraziu şi vocala era atît de moale ca o piruetă.

0 comentarii

Publicitate

Sus