08.01.2015
2014, anul Calului de Lemn, a fost unul plin de cotituri pentru mine. Prin ianuarie, am prins din întâmplare la TV o parte din previziunile Uraniei legate de zodiile de apă. "Un an tumultuos, plin de suişuri înşelătoare şi dezamăgiri", aveam să aflu atunci. Nu sunt o maniacă a zodiacului, dar după aproape un an, confirm prezicerea. Prin urmare, nu aş putea să postez filmuleţul făcut de Facebook cu cele mai importante momente ale anului 2014 şi să las statusul activat automat de angajaţii lui Zuckerberg. "A fost un an minunat!... şi nu prea", îndrăznesc eu să adaug, dar au fost multe momente frumoase, cu ceva iubibil în esenţa lor, momente care mi-au rămas în minte.
 
2014 - anul în care...
... am luat un premiu de excelenţă în Educaţie, remunerat cu o excursie în Grecia şi o periuţă de dinţi electrică;
 ... am fost în Transnistria şi mi-am cumpărat o valiză de bomboane "Bucuria";
... am scris recenzii de-ale unor concerte la care nu credeam că voi ajunge prea curând: Sarah Brightman, Indila, Al Bano şi Romina Power;
... am făcut voluntariat;
... am luat o bursă la Academia Română;
 
Nu, să nu credeţi că nu au existat şi minusuri, ar fi o ipocrizie din partea mea să mă amăgesc că am avut parte doar de împliniri. Să reluăm:

2014 - anul în care...
 ... am avut parte de multe dezamăgiri din partea unor oameni dragi;
 ... am luptat cu o boală, iar de izbândă încă nu sunt sigură;
 ... am pierdut multe lucruri;
 ... nu am găsit împlinirea pe plan personal, deşi la un moment dat am avut iluzia asta.

Din perspectivă gastronomică, e anul în care am făcut singură o oală de sarmale. Dintr-una cinematografică, e anul în care am văzut Melancholia lui Lars von Trier, Love Building şi Alt Love Building, în regia Iuliei Rugină. Din perspectivă educaţională, e anul în care am fost la conferinţe şi în care m-au încercat toate crizele de anxietate că nu îmi voi termina doctoratul la timp. Din perspectivă locativă, e anul în care am schimbat o cameră de cămin cu un cămin adevărat. Din perspectivă civică, 2014 e anul în care am votat pentru schimbare.

Oricum s-ar alinia şi reordona astrele, am convingerea că anii ne sunt mereu aşa cum ni facem, exceptând câteva situaţii care ar putea să ne distrugă feng-shui-ul (dezastre naturale, boli).

Rubricile categoriei

Topuri & Retrospective

Publicitate

Sus