08.01.2015
Se pune pe scaun. Se uită în gol. Aţinteşte ochii în podea. Stă nemişcată. Mâinile-i sunt inerte. O şuviţă îi vine în ochi. Are buzele întredeschise. Respiră greu. Nu are nicio expresie. E linişte.

Se lasă pe spătar. Se afundă în scaun. Îşi duce mâna la buzunarul de la spate. Scoate un pachet de ţigări. Ia o ţigară. O aprinde. Trage primul fum. Îl dă afară repede. Aruncă pachetul pe masă. Îşi sprijină cotul stâng pe mâner. Genunchii îi sunt îndoiţi spre dreapta. Trage din ţigară. Se aud pocnete scurte. Dă fumul afară fără zgomot. Se uită în gol. Trage din ţigară. Dă fumul afară cu un suflu puternic. Se scurge din scaun. Pieptul ajunge la acelaşi nivel cu genunchii. Spatele alunecă spre podea. Gâtul se sprijină de cadrul scaunului. Trage din ţigară. Ţine fumul în ea. Se scurge. Îşi pune capul jos. Se uită la tavan. Dă fumul afară. Scrumul cade pe podea.

Îşi întinde picioarele. Respiră adânc. Trage din ţigară. Face ochii mici. Dă fumul afară cu un oftat. Trage din ţigară. Se uită cum arde. Face ochii mici. Dă fumul afară. Se uită la tavan. Respiră încet. Trage ultimul fum. Îl ţine. Îl dă afară. Pune chiştocul pe podea. Îl lasă să se stingă singur. Îşi lasă mâinile pe podea. Palmele sunt în sus. Închide ochii. Respiră. Îi deschide. Face ochii mici. Îşi plimbă privirea pe tavan. Capul rămâne nemişcat. Clipeşte rar. Zâmbeşte uşor. Stă. Stă. Stă. Zâmbeşte cu ochii mici. E uşor.

Lucrurile au luat-o razna în capul ei. De asta se uită la tavan. Dar acum e mai bine. Pluteşte.

(Ilustraţie: Ioana Pătraşcu)

0 comentarii

Publicitate

Sus