22.06.2004
Gata! Mi-au spus că sînt măgar mare şi de acum voi dormi în camera mea.

Mi-au mutat pătuţul din camera lor. După cîteva zile au pus altul la ei în cameră.

Mi-e tare frică singur în cameră. Nu pot dormi. Mă uit pe geam şi aştept să cadă un meteorit, să pot spune şi eu ca tata:
- Cînd am auzit asta, ca şi cum m-ar fi lovit ceva în cap.

Aşa i-a lovit pe dinozauri, cu meteoriţi în cap, cînd nu se aşteptau, mi-a explicat tata. Ne-am uitat şi la un film de desene animate, cum au murit dinozaurii. Numai mama nu l-a luat în serios, deşi nu ştie de ce au murit dinozaurii.

M-au mutat în altă cameră pentru că se ceartă toată seara.
Vine tata de la servici ori din delegaţie şi mama nu stă în pat, face rochii de păpuşi la maşina de cusut. Tata ameninţă că o leagă de pat dacă se mai ridică. Nu are voie nici să mă ia în braţe, dacă mă mai ia în braţe mă trimite la mătuşa Ana. Mama plînge, tata ne face mîncare, mie nu-mi place mîncarea făcută de el.

După ce se chinuie cîteva ore să ne dea ceva ars de mîncare se enervează că ceva cu diamante, noi nu apreciem, dar o sună pe mătuşa Ana să vină ea în fiecare zi să ne facă mîncare. Nici mătuşa Ana nu face mîncare mai bună. Nu e ca în filmul cînd vine cineva să aibă grijă de copii şi are o umbrelă cu care zboară.
Mie nu mi-e foame niciodată, mîncam că-mi povestea mama despre un măgăruş, ce făcea el, despre gradina cu mandarini, multe poveşti, povestea cît timp mîncam, cînd nu mai puteam, lăsa povestea pentru masa următoare.

Acum nu mă lăsa nici în camera ei mult, nu cumva să rîdă şi să o doară iar burta.
Am auzit ceva: Copilul nu stă bine. Cum nu stau eu bine?

Mama iar a plîns şi l-a rugat pe tata să-mi cumpere un măgăruş mare de jucărie, să-mi amintească cum Moş Crăciun vine prin horn. A doua zi a început să ţipe, a venit tata de la servici, a dus-o nu ştiu unde, mătuşa Ana m-a dus la ea acasă, de ciuda i-am spart bibelourile, chiar şi pisica din vitrină, nu m-a certat, vorbea tot timpul la telefon. A venit tata după 2 zile, mi-a adus un măgăruş, nu a stat mult, iar a plecat.

Bine ca ştiu zilele săptămînii, joi a venit tata, m-a dus acasă, la ei în cameră era o fetiţă tare mică, Raluca, cît am fost eu plecat a adus-o cineva pe ea. A mai adus un cărucior şi o bicicletă pentru mine, mama va împinge căruciorul cu Raluca, tata mă învăţa să mă dau cu bicicleta. Mama face iar mîncare bună, nu mai plînge, nu mai trebuie să o lege de pat să nu facă mîncare, pun măgăruşul lîngă Raluca, ea încă nu ştie ce vorbim noi, ăştia, măgari mari, să-i spună măgăruşul poveşti pe limba ei.

A zis şi mama:
- Mihăiţă, ce noroc cu măgăruşul ăsta, cum începe să-i spună poveşti fetiţei cum adoarme, avem noi mai mult timp să discutam despre dinozauri.

În fiecare joi vine şi mătuşa Ana să ne ajute cu cîte haine murdăreşte fetiţa.

Cum vine cum mă întreabă:
- Mihăiţă, ce zi e azi?
- Joi.

Geta

0 comentarii

Publicitate

Sus