03.07.2004
Sîmbătă, 3 iulie 2004

De curînd m-am apucat să scriu un nou roman: Săriţi în aer, porci occidentali! Din primul, Ce se ştie despre ursul panda, publicat anul trecut la Polirom, am aflat că ar mai fi prin depozit vreo cîteva zeci de exemplare.

Ce să mă mai ascund după deget: am orgoliul scriitoricesc - stupid, dar de înţeles; o toană ca oricare alta - să-mi vînd toate exemplarele din primul roman, pînă îl public pe următorul, la toamnă.

Îmi propun un mic test: hai să vedem cîţi cititori adevăraţi am pe internet. Traficul de pe site îmi indică faptul că în ultima vreme sînt peste 600 de vizitatori pe lună. Am primit, şi nu exagerez deloc, sute de mesaje de felicitare. Habar n-am cîţi mă şi citesc. Cîţi dintre aceştia ar fi dispuşi - după ce mi-au urmărit "jurnalul intim" on-line timp de un an şi jumătate, "moca", cum spun studenţii - să-mi şi cumpere o carte. De prieteni şi rude care se simt jigniţi că nu le cumpăr eu cartea ca să li-o dau gratis, vă spun sincer că m-am cam săturat.

Cartea mea costă cît două beri la o terasă mai de Doamne-ajută. Lansez prin urmare campania "Două beri pentru ursul panda!". Atît pe LiterNet, cît şi pe cel de la Polirom, sînt postate fragmente din Ce se ştie despre ursul panda. Dacă vă convinge în vreun fel, îmi puteţi da o mînă de ajutor pentru a-mi îndeplini toana, comandîndu-l la: Ce se ştie despre ursul panda.

Eu promit să vi-l trimit cu autograf, al meu sau, eventual, al mamei mele. Dacă nu, asta e. Testul oricum va fi relevant.

0 comentarii

Publicitate

Sus