23.09.2015
De cât timp faceţi fotografie? 
Primele încercări în fotografie le-am făcut în studenţie, când am primit cadou un aparat Smena. Îmi încropisem şi un mic laborator în baie, unde îmi developam filmele. Mare succes n-am avut şi încet, încet am lăsat în urmă "apucăturile" artistice şi m-am concentrat pe munca de zi cu zi. Asta până în 2011, când fata mea a devenit interesată în fotografia de film şi, din dorinţa de a o ajuta, am reluat legătura cu pasiunea mea din tinereţe. În 2012 am cumpărat primul DSLR, un Nikon D7000 cu care lucrez şi în ziua de azi.

    

Fotografia este activitatea dumneavoastră profesională principală? Dacă nu, care este aceasta?
Ce studii aveţi? Sunteţi autodidact sau aveţi o pregătire specifică în fotografie?
Ce reprezintă fotografia pentru dumneavoastră?
Fotografia este, şi imi doresc să rămână un hobby pentru mine, fie şi numai pentru faptul că vreau să-mi păstrez libertatea de creaţie. Sunt inginer constructor de profesie şi lucrez la una din primăriile din Melbourne - Australia, unde locuiesc de peste 17 ani.
Studii de specialitate în fotografie nu am. Tot ce am învăţat până acum, am învăţat cu aparatul în mână, prin zeci de ore de experimente. Am trecut prin mai multe faze, de la astro-fotografie până la macro-fotografie şi fotografie de stradă,  până mi-am găsit un anumit stil care acum consider că mi se potriveşte întru totul din punctul de vedere al personalităţii: minimalismul în peisaj şi arhitectură.

Povestiţi-ne despre un proiect fotografic al dumneavoastră, finalizat, în lucru sau în perspectivă
Cel mai recent proiect al meu, şi de fapt cel mai interesant de până acum, cuprinde o serie de peisaje cu expunere lungă făcute în Insulele Faroe. Îmi propun să scot până la sfârşitul anului o carte de fotografie cu acest subiect.
 
Aveţi un fotograf român preferat?
Ar fi mulţi, dar dacă-i musai să numesc unul, Alexandru Crisan nu încetează să mă surprindă cu imaginile lui. www.artlimited.net/alexandrucrisan 

Indicaţi, vă rugăm, adresele web (site / blog / facebook...) unde sunteţi de găsit.
mihai-florea.artistwebsites.com
www.facebook.com/mihai.florea.98
 
 >> Găsiţi aici fotografiile lui Mihai Florea publicate la LiterNet.

0 comentarii

Publicitate

Sus