26.09.2015
Fotografia a fost pentru mine o urmare firească: de foarte mulţi ani eram pasionat de crearea de imagini digitale. Mai întâi această pasiune m-a trimis către grafica 3D şi către un job de Lead 3D Artist la o firmă unde lucram la crearea de jocuri pentru console. Apoi, încet dar sigur, am ajuns la primul aparat de fotografiat în 2005.


Atunci, în 2005, a început toată aventura mea în fotografie. La început aveam nevoie de fotografii pentru a crea diverse texturi din ele sau pentru a le folosi în manipulari digitale dar treptat am început să fiu din ce în ce mai pasionat de mica cutiuţă şi de fotografiile obţinute prin manipularea setărilor tehnice. Foarte repede a urmat primul dslr şi decizia că asta este ceea ce îmi doresc să fac ... şi am început.

 

Principalele subiecte în fotografiile mele sunt elemente din natură dar în ultimul timp introduc din ce în ce mai multe personaje. Dorinţa mea nu este aceea de a duplica realitatea ci de a crea o interpretare proprie ca rezultat a ceea ce am văzut şi simţit în acele momente. Cu toţii avem trăiri diferite în faţa unor momente iar eu încerc să pun în practică aceste trăiri pentru a prezenta lumii o altă faţă a realitaţii.

Ansel Adams spunea că fotografia nu se face doar cu aparatul de fotografiat ci este un rezultat al tuturor experienţelor: al cărţilor pe care le-ai citit, al filmelor pe care le-ai văzut, al vieţii tale până în acel moment. Aceasta a fost şi ideea care a stat la baza seriei Poveştile Pădurii în care am încercat să recreez acele păduri misterioase la care visam când eram copii şi ascultam poveştile bunicilor. Am folosit ceaţa ca element principal şi comun între toate fotografiile din această serie pentru că am considerat că este perfectă pentru starea de mister... pentru a sugera necunoscutul.

 

Acum fotografia mea evoluează spre noi direcţii şi noi proiecte în care apar Fiinţele Pădurii, urmate de alte idei care sunt încă în lucru.

 

Ca fotograf înveţi constant: despre fotografie, despre tine, despre natură, despre respectul pentru tot ce este în jurul tău, despre trecerea timpului, despre ce îţi place, despre noi moduri de a privi lucrurile... iar acest proces de învăţare nu se termină niciodată - din fericire :)

0 comentarii

Publicitate

Sus