24.09.2015
episodul 1

M-am
hotărât de ceva vreme să scriu o "coloană" cum i s-ar spune la New York sau Londra, ceva în genul "Sex and the city", prietene aveam, subiecte la alegere, îmi părea că femeile ar putea fi interesate. În definitiv un grup ca al nostru avea de toate. Ciudat, dar adevărat, când se formează, oriunde pe planetă, astfel de grupuri ele seamănă uimitor şi problemele sunt asemănătoare, le pigmentează cu amănunte diferite oraşul şi viaţa pe care o duce, fiecare, în partea ei de lume. Ne întâlneam de multă vreme, patru sau cinci prietene, alteori mai puţine, dar niciodată nu am deschis între noi vreo cutie a Pandorei, râdeam, ne făceam confidenţe uşoare, ne amuzam de întâmplările din jur, eram pe undeva mai prietene câte două decât toate la un loc, eu cu Ileana, Mona cu Anouk, dar eram sigură că subiectele noastre puteau fi interesante, nimic dramatic. Frumos, elegant, alesesem şi un nume "Ora de libertate" dar Victor a stricat tot fengşuiul, s-a insinuate în puritatea grupului nostru şi dinăuntru l-a fisurat, acum nu ar mai fi corect să nu vă spun şi ce "spune Victor".

ORA DE LIBERTATE a început până la urmă cu:
VICTOR SPUNE
:

- Voi femeile vorbiţi numai despre dragoste.
E serios, nici urmă de ironie, mai degrabă pare că se documentează, mă întreb pentru ce, poate ca să prezinte între câteva gânduri din opera lui Kant şi Einstein un studiu despre femei la o întâlnire cu băieţii la o bere draft în curtea desfundată, dar mega trendy, pe care o frecventează în ultimul timp, în care sfârâie necontenit micii, întorşi meseriaş pe grătar de Romică patronul, cu o ureche atent la ce a mai zis nea Einstein.
Îi spun direct tot ce îmi trecuse prin cap, doar hotărâsem să ne spunem adevărul fără menajamente
.
- Nu măi, eu nu zic că e facil subiectul eu spun doar că este singurul. Mai mult decât atât când mi-ai spus că ai inventat ora aia de libertate am crezut sincer că ai să vii obosită, nemachiată, cu hainele puse în grabă, după o partidă bună de sex. Dar tu mereu apari ca o floare de la întâlnirile tale cu fetele la care nici măcar nu vă beţi minţile, ce veţi face altceva decât până acum, despre ce libertate va fi vorba?
- Nici tu nu ai venit de la bere cu hainele puse în grabă...
- Păi eu chiar am fost la bere, nu am pretins altceva de la berea aia.
- Pe când noi...?
- Pe când voi credeţi că libertatea este să vă spuneţi tot, tot despre iubire. Voi nici măcar nu vorbiţi despre bărbaţi.
- Vorbim.
- Cum? Le spui fetelor ce fund sexy am, mai tare decât a lui Mel Gibson? Sau că îmi place să facem sex pe drumul spre Braşov, în maşină?
Mă uit la el ciudat:
- Aşa vorbiţi voi despre femei. Ştiu asta.
- Doamna e şocată, noi vorbim despre femei pentru că despre ele este vorba, pentru noi, în chestia asta numită iubire, voi vorbiţi despre un "el" ideal pe care îl tot căutaţi în lume, nici măcar nu vedeţi bărbatul real pe care îl găsiţi uneori, ăla, bietul de el, e complet ascuns de bărbatul vieţii, idealul de neatins. Acum cinstit, despre ce veţi vorbi azi?
Aş vrea să găsesc o replică să îl fac praf, aş vrea să îi dovedesc că de data asta va fi altfel, plec spre întâlnirea cu fetele şi sunt convinsă că vom discuta despre orice altceva decât bărbatul ideal.

(va urma)

0 comentarii

Publicitate

Sus