04.02.2016
Ascultaţi două piese din repertoriul formaţiei Indian Fall:

"Neregăsire (7,09 Mb)
"Stage III - Divinity... Despair" (4,64 Mb)

(în perioada 1 octombrie 2015 - 1 aprilie 2016, curatorul acestei rubrici este Robert Csongrádi)

Membrii: Djeeckx - vocals, Ciprian Costas - guitar, Mircea Fulea - keyboard, Adrian Nagy - bass, Septimiu Harsan - drums.

Povestea Indian Fall

Indian Fall îşi are rădăcinile îngropate în acea stare de spirit pe care doar muzică o produce. O casetă în toamna anului '96, pe o parte Moonspell - Irreligious, iar pe cealaltă Tiamat - Wildhoney îmi va schimbă percepţia faţă de muzică rock, în mare parte mainstream. Îmi aduc aminte că am ascultat mult timp aceste albume, fiind un adevărat şoc întâlnirea cu acel gen de muzică. Albumele erau incredibile şi au rămas şi acum, după ceva timp, favorite. Încet, am descoperit aceste genuri metalice şi trupe care din păcate sunt şi astăzi considerate underground: At the Gates, Ras Alghethi, Lake of Tears, Dissection, etc.

Primul concert Indian Fall a fost în Sala Teatrului Dramatic din Braşov, iar după o săptămână am fost acceptaţi să cântăm în concurs la festivalul Constelaţii Rock Râmnicu Vâlcea 1997. Toate trupele "importante" din ţară erau prezente şi ne uităm oarecum cu admiraţie la cei cu pleată lungă şi bocanci care se perindau furibund pe scenă. Adi Vitănescu a câştigat premiul I pentru cel mai bun chitarist şi deja aventură începuse. Anul 1998 l-a adus pe actualul vocal Andrei Calmuc (Tenebre, Putrefaction). Am început repetiţiile în mod serios iar acelaşi an a dus primul Ep, "Shadows". A fost o înregistrare plină de peripeţii, studenţi fiind. Am înregistrat vocea într-un dulap şi cu o pătură spre a obţine acustică şi a reduce intensitatea întrucât vecinii erau în alertă. Din păcate nu este uşor cu black / death / gothic metal în eternă şi fascinantă Românie.

Anul 2000 a adus prezenţa la cel mai titrat festival de atunci, Top T Buzău. Am obţinut marele premiu, care s-a materializat printr-un contract cu casă de discuri clujeană Promusic Records. În 2001 a apărut primul LP, "Pathfinder". Am avut un "feedback" excelent din ţări cu tradiţie în metal: Germania, Japonia, Canada. Au fost multe concerte reuşite în acea perioada iar un an mai târziu a apărut al doilea EP, "Counting the Emptiness". În 2003 cel care scrie aceste rânduri a părăsit România spre a studia 3 ani în Germania. În tot acest timp Indian Fall a existat că nume iar ceilalţi membri au continuat aventură muzicală cu alte proiecte - Code Red, Putrefaction. Anul 2008 a adus multe concerte printre care câteva concerte ca opening act pentru trupe cunoscute în sfera metal: Crematory, Lake Of Tears, Sear Bliss. De asemenea în 2008 am apărut albumul Seasonsin Equilibrium masterizat de Dan Swano împreună cu un turneu naţional. Odiseea continuă cu un nou material scos în 2010, Fear 4 Stages într-o componentă nouă.

În 2015 suntem într-o componentă nouă şi pregătim un nou material.

STAY METAL!

0 comentarii

Publicitate

Sus