25.02.2016
- E momentul să spunem ce ne dorim fiecare de la dragoste, poate dacă ne dorim de Dragobete se va îndeplini.

E Anouk cea care vorbeşte, cea mai puţin înclinată spre romantism dintre noi, de fapt ea şi Ileana au fost mult timp la egalitate, dar lucrurile se schimbaseră, Mona, incurabila romantică, a devenit puţin cinică, iar Ileana cea care râdea de visele noastre, este acum căzută în oala cu melancolie din care se aude câte un ecou neverosimil pentru urechile noastre, chiar şi Claudia e mirată, ea apare rar dar ştie exact atmosfera dintre noi şi echilibrul între firile şi pornirile noastre. Ne privim pentru că părem singurele ceva mai neschimbate.
- Mi-aş dori Barbu să îşi dea seama că face o prostie, dacă tot ne dorim câte ceva. - spune Ileana.
- No, spune Anouk ferm - nu merge aşa, Dragobete este despre dragostea care începe, logodnă, primul sărut, chestii din astea.

Mă uit prostită la ea, pare că a studiat fenomenul şi nu urmează decât să dea drumul la o incantaţie, ea, perfect machiată şi mirosind a Hermès, îmi vine să râd pentru că îmi imaginez un flăcău cu o căciulă de oaie pe cap fugărind-o pe un câmp înnoroiat să o sărute, ea cu cizmuliţe Louboutin. Dar se uită la mine şi înţelege că mă distrez şi râde şi ea, vag jenată dar nu foarte.
- Da, am luat-o razna, îmi doresc să mă îndrăgostesc...
- Păi... mă mir eu - ce te opreşte?
- Nu mă opreşte nimic doar că nu reuşesc să mă îndrăgostesc de cine trebuie.
- No - e rândul Claudiei să spună - nu merge aşa. Nu te îndrăgosteşti niciodată de cine trebuie, e ştiut. Nici Dragobetele ăsta nu poate face minuni, aleargă după tine mai mulţi şi tu îl alegi exact pe cel mai nepotrivit, adică nu îl alegi, îţi cade cu tronc singurul care te va face nefericită. E matematic.
- Atunci Dragobetele ăsta nu foloseşte la nimic - râdem toate şi e atât de bine să fii de Dragobete cu prietenele tale după care nu trebuie să alergi, le ai pur şi simplu în faţa tequilelor sigur aşa cum nicio iubire nu este vreodată.
- Eu aş vrea - spun şi mi se pare ciudat înainte de a rosti cuvintele că Ileana nu va râde de mine - vreau să îmi găsesc un bărbat cu care să mă duc în concedii, holiday boyfriend.

Râde Claudia în schimb dar pentru că e de acord:
- Da, o idee excelentă, pot să îmi doresc şi eu acelaşi lucru?

Îi dau voie cu un gest larg, mărinimos.
- Sigur.
- Şi să fac sex turbat pe o plajă din alea cu nisip fin şi ocean penibil de transparent.
- Corect!
- Nu îţi doreşti să apară Mister perfect? E curioasă Mona care are deja doi la îndemână şi îi e greu să se hotărască ce să ceară lui Moş Dragobete.
- Până apare dânsul vreau să merg câteva zile la soare - spun - curios, sunt de atâta timp singură şi am doar două prilejuri când îmi detest singurătatea, stupid, de revelion şi când pleacă toţi prietenii mei în concediu iar eu fie merg cu o disperată singură ca mine, fie stau singură şi plătesc dublu o cameră ca să fiu cu mine. Cupluri care se detestă 350 de zile pe an în cele două săptămâni de vacanţă prind să se placă, stau de mână, şoşotesc, pleacă seara cu o sticlă de vin în cameră iar eu plec cu căştile în urechi să nu aud dezlănţuirea din camera vecină.
- Da, dar pe urmă 350 de zile se exasperează unul pe celălalt şi trebuie să doarmă împreună noapte de noapte în timp ce tu pleci la apartamentul tău elegant unde poţi să îţi termini seara cu un bărbat care chiar vrea să fie cu tine.
- Da, e adevărat dar pentru a fi perfectă viaţa mea am nevoie de my own holiday boyfriend. Asta mă enervează pe site-urile de întâlnire, că nu sunt oamenii sinceri, vrei să te căsătoreşti... asta ceri! Eu aş vrea doar un holiday boyfriend. Să se facă secţiune de holiday boyfriend. O singură dată am găsit un bărbat sincer, scrisese la pasiuni good laughs, good fucks.
- Şi? - spune Ileana parcă cea de altă dată.
- Şi nimic, era prea tânăr şi arăta aşa hotl-am şters.
- Eşti proastă rău - spune Ileana în sfârşit înveselită. Trebuia măcar să încerci. Da poate şi eu asta am să fac dar te asigur că nu voi şterge pe cineva că e tânăr şi hot, din contră. Auzi l-a şters..., ea care poate spăla creierii oricărui bărbat din trei emailuri, tocmai ea.
- Asta e de fapt problema mea, se pare că realitatea nu se ridică la nivelul creaţiei mele... haha, aşa spus nu e patetic cum e de fapt. Îi fascinez impecabil pe net şi îi dezamăgesc în realitate.
- Nişte proşti care nu ştiu că imaginaţia este exact ce îţi trebuie în dragostea reală ca să o faci hot hot. Şi-o pun cu femei cu trei neuroni dar cu corpul impecabil şi le ignoră pe fetele care aplică cu succes Kama Sutra. Cred că o să încerc o lesbiană - spune Ileana şi râde - nu, nu încerc, îmi plac bărbaţii, uau, chiar uitasem că îmi plac tot plângând după Barbu.

Şi un zâmbet larg apare pe faţa ei, aşa cum nu mai văzusem de mult.
- Splendid dragă - zice Claudia - uite dânsei Dragobetele ia adus ceva, i-a amintit că îi plac bărbaţii, deci tot e bun la ceva Moşul ăsta!
- Nu e moş protestez, e fiul babei Dochia.
- Păi şi? Nu poate fi moş?
- Nu - răspunde Mona cu ochii peste pahare, departe, - e tânăr şi hot doar aşa are sens dragobetele, de fapt nu e nevoie să ne spunem dorinţe poate menirea lui e doar să ne amintească că trebuie să îţi mai schimbi partenerul că tot vine primăvara...

0 comentarii

Publicitate

Sus