13.05.2017
Pe vârful degetului mare mi-au apărut trei fire de păr. Trei fire de păr roşcate. După cum puteţi vedea, din modul în care scriu p-ul, eu sunt brunet, deci e o schimbare destul de mare. O fi de la hormoni.

Mhm, trebuie să fie de la hormoni! Aşa că m-am dus şi i-am spus mamei! Ştiu că avea de lucru. De asta am şi încercat să-i şoptesc, dar eram prea entuziasmat şi aproape-a surzit. E de la hormoni!
- Mama! Mama! Mi-a crescut păr pe vârful degetului mare!

Şi ea se uită la mine. Stă şi se uită la mine. Nu zice nimic.
- Mama! Mi-a crescut păr pe vârful degetului mare, pe buricul degetului adică!

Şi nimic. Stă şi se uită la... Nu! Nu! M-am grăbit, uite-o cum deschide gura şi spune....
- "Dragul meu copil,
Îmi amintesc cu mare drag de zilele în care plângeai pentru primele dăţi în braţele mele. Mă bucură nespus că acum, băiatul meu iubit e mare şi a început să se maturizeze, cu tot cu părul de pe buricul degetelor mari.
Aş vrea să-mi scrii înapoi şi să-mi spui cum te simţ la vârsta asta atât de importantă! Scrie-mi câte ceva şi despre culoarea firelor de păr, mătuşa ta şi cu mine suntem nerăbdătoare să aflăm.
Cu drag,
iubita ta mamă.
P.S.: Sper că ai mâncat azi!"
- Da mamă! Mă bucur tare, şi e şi roşcat! E de bine?
- "Dragul meu copil,
Îmi amintesc cu mare drag de zilele în care te plimbam cu sania prin parcurile oraşului şi tu, mic fiind, îmi spuneai poezia cu motanul, cea pe care tocmai ai învăţat-o la grădiniţă

şi despre


P.S.: Să mănânci!"

Poftim, nu mai are cu ce să scrie. Încep să regret din ce în ce mai mult faza cu mama pe cerneală. Mi se spune încontinuu că-i mai economică şi mai eficientă ca aia pe lemne, dar am un fel de nostalgie. Şi mai şi dispare când ai cel mai mare nevoie de ea!
- Tata! Tata! Tataa! Tocmai mi-a creescut păr pe degetele mari de la mână! Tata! E roşcat! Taata! Mă auzi?

E ok, aşa face el. Se opreşte din când în când. Nu trebuia să-l iau la pachet promoţional. Mă descurc, se rezolvă cu două peste capac, ori umblu cu cheia de 94 la motor.

- Pauză de schimbat uleiul -

- Merge?
- Afirmativ.
- Tata! Ai auzit ce-am zis?
- S-a pierdut semnalul, secvenţa audio nu poate fi transmisă. Dacă doriţi o experienţă 6D, introduceţi în aparat biletele de avion.
- Nu mai am, nu merge cu bilete de tren?
- Puştiu', fără de-astea că sunt ocupat. Tu ştii cât faci cu trenu' din Italia până aici?
- Te rog, tata o să vrea să vină, sunt sigur.
- N-are timp.
- Doar spune-i că vreau să vină!
- Încheierea programului.

0 comentarii

Publicitate

Sus