28.09.2004
Acum, cu Scrisorile Getei gata, m-am văzut şi carte electronică, măi ce s-ar mira bunica, m-a citit şi colegul, fără comentarii, prietenii, vecinii, nu mi-au pierit lăudătorii, le-a plăcut, mi-a spus un vecin, telefonic: e fantastic, pot da numarul lui de telefon.

Eu, dacă m-am văzut cu carte, m-am dus în Nova Scotia. Minunat, să vă povestesc, cred că m-a bătut soarele în cap şi am cumpărat două tablouri cântătoare, nu sunt ca bibelourile "Amintire de la Băile Felix" - nu au cum fi - sunt Made în China, cu cascada Niagara, pui cascada cât vrei de tare, plus ciripit de păsărele, se vede cum curge apa, o minune.

Stupid bird, ăsta e papagalul fetei, ascultă extaziat, apoi se ciripeşte şi el la opera de artă. Nu am nevoie de Răzvan Teodorescu să-mi spună că am făcut o achiziţie bună, e aici stupid bird KIKI.

Poate unii canadieni nu înţeleg arta, statuia lui Eminescu de la Montreal, aceea care a stârnit multe comentarii, de i-a făcut Pleşu pe mulţi canadieni "gălăgios comando de neisprăviţi", "de o crasă lipsă de gust şi cuviinţă", nu înţeleg că e opera lui Vasile Gorutz "probabil cel mai mare sculptor român contemporan".

Îs mai slabi la cultură canadienii, şi cei de origine română şi alţii care au întrebat dacă statuia o reprezintă pe Elena Ceauşescu. Poate mai vin tovărăşiile lor, alde Ion Ilici Iliescu şi Răzvan Theodorescu, să ne explice frumos cum ar fi trebuit să se comporte Diaspora, care diaspora?, aia care "aplauda sau era mulţumită" nu "cretinii", pegra", rataţi", "nespălaţi", "scursorile societăţii".

Pâna una alta încercăm să ne mândrim cu statuia din Montreal, pusă pe o placă direct pe pământ, s-au gătat banii de soclu, iar eu mă mândresc cu tablourile cântătoare pentru Kiki, realizate de poate de cel mai mare artist anonim chinez.

Urmează povestiri din Nova Scoţia, ratarea interviului, scrise de o româncă din Canada.

Geta

0 comentarii

Publicitate

Sus