02.12.2017
Spectacolul începe.

(Un scaun culcat. Pe spătarul lui e o pânză neagră în aşa fel încât să nu se vadă persoana care stă în spate. Din spatele scaunului stau sprijinite pe spătar două picioare. Pe fundal se aude un fluierat lin sau o muzică liniştitoare.)
- Bună, eu sunt Dodi!

(pauză în care dispar picioarele cu şosete roz, apare fata cu şosete galbene cu un selfie stick în mână)
- Şi acesta este vlogul numărul 52. Vă mulţumesc în continuare pentru subscribeuri, puuups. Băi, (pauză) mă gândeam eu aşa la ce-am putea face noi azi, că deja touch me chalange a devenit puţin plictisitor de la ep 7... spune (Îşi verifică telefonul) spune MariusVirusul2006 în comentarii (îi face semn că-l pupă) ăsta-i pentru susţinere! Unde eram? Aşa, băi, m-am plictisit! Şi eu şi zic să trecem mai departe şi, aşa că mă gândeam eu, ce-ar fi să vorbim despre ce se mai întâmplă în societatea noastră, nu? Bine, haaai. Mhm, deci, eu ţin foarte mult la prietenii mei şi la minorităţi şi la, adică ştiţi că sunt Politically correctness şi cred că ăsta-i modul prin care putem ajunge la următorul pas în evoluţia noastră ca oameni, nu?
Hahî (râde ca o scroafă, se uită la public):
- Asta se taie la editare, aşa.
(Aprinde din nou, se aranjează în cameră.)
Şi cum ziceam prieteeni, eu sunt super politically correctness şi le doresc iubire şi pace tuturor minorităţilor. Şi a mai apărut în perioada asta curentul ăsta LGBT. Despre el, ce să spun, îmi place aşa.
Să vă spun despre asta! Ieri la mine în clasă, un băiat din ăsta care nu prea vb a decis să facă apariţia vieţii lui! Şoc Şoc Şoc. Ce-a făcut crazy boy ăsta? Hai că vă zic că nu-s naşpetă. Băiatu şi-a tras atitudine de dimineaţă şi a venit la şcoală cu ciorapi roz, din ăia de gay. Adică, să zic io aşa, practic a vrut să ne arate cât de mult iubi el băieţii. Şi i-a tras şi până-n coate şi, la cum mergea, cred că avea şi tanga pe el.
Hahî
(la fiecare izbucnire îşi ia timp să pornească din nou filmarea)
- Şi nu e aşa freaky cum ăştia se trezesc aşa într-o zi să anunţe ei pă toată lumea cum sunt şi ce vor de la căsătorie? Adică eu, dacă mi-aş schimba orientarea sexuală vă spun că aş face-o moderat şi, un cuvânt foarte important, modest! Adică cine ce treabă are să ştie ce fel de chiloţi port eu? (un moment de gândire) Ştiţi ceva, off-topic: Dacă vreţi să ştiţi, băieţii, faceţi rost de 1.000 de likeuri la video şi în episodul următor... vă zic!
Revenind, mi se pare puţin ciudat, aşa că m-am documentat. Am citit pe blogul Sfaturinoideviaţă despre chestia asta: gay, geye - pentru fete. Pe unele surse scrie că sunt pur şi simplu nişte oameni care vor moartea speciei şi nu vor să facă puiuţi, pe alte surse scrie că-s, citez "o boală" şi trebuie tratate ca atare, şi pe aaalte surse scrie că sunt nişte urmări ale unor traume emoţionale... (se gândeşte) Adică atunci când ai tăi bat mai tare decât în mod normal. Şi după ce m-am informat, cred cu tărie că puştiu de la mine din clasă nu e aşa. Eu îi cunosc foarte bine părinţii, sunt oameni drăguţi, nu ia pastile în sens că a mers la doctor sau ia un tratament pentru ceva boală, şi de-ăsta depresiv care vrea să moară el şi umanitatea, nu pare. Adică... doar nu se îmbracă-n negru, c-are şosete roz!
Hahî
(pauză)
- E atentionseeker, vă zic eu. Nu e nici în clubu de roackeri, nu face pe poetu, nu învaţă foarte bine. Eu mă gândesc că vrea şi el să fie cumva şi nu-i iese, sărăcuţu.
Da atât cu mine. Voi ce spuneţi? Puneţi răspunsurile voastre în comments. Nu uitaţi cum v-am învăţat: Like, share and subscribe, it keeps the internet alive! Puuuups.

(Se face tranziţia pentru următoarea scenă cu şoseta verde. Muzică improvizată 1. Fata cu şosete galbenă pleacă, intră fata cu şosete verzi. Vorbeşte din spatele scaunului de parcă ar fi la o tribună)
(discurs): O adevărată odă a libertăţii a fost compusă azi de către un coleg drag! Mă face să-mi amintesc de cuvintele lui marelui Jean Jacques Rousseau, citez:
(aici fata cu şosetă verde va citi citatele greşit deoarece ele nu au diacritice)
"Omul s-a nascut liber si este pretutindeni in lanţuri." Dragi prieteni, fraţi în lupta pentru libertate, azi nu mai contează culoarea pielii! Putem să ne regăsim aici în cuvintele marelui Marcus Tullius Cicero, citez: "Libertatea este o posesiune de o valoare inestimabila". Un elev al clasei mele a putut şi a avut curajul să-şi arate preferinţele şi idealurile îmbrăcând o pereche de şosete roz! Este un ideal demn care promovează libertatea iubirii, deci, libertatea a tot ceea ce este, cum spune marele Albert Camus, citez: "Sa daruieşti totul, sa sacrifici totul fara speranta de a fi răsplatit: Asta înseamna iubirea.". Curajosul luptător pentru pasiune a fost conştient de cuvintele marelui Robert Browning, citez: "Indepartati iubirea si pamantul nostru va deveni un mormant"! A decis să lupte! Toţi suntem egali în faţa iubirii. M-am emoţionat, m-am emoţionat pentru câtă iubire, egalitate şi libertate, şi iubire, şi egalitate suntem capabili! Pot vorbi aici de spusele unui mare om, Mahatma Gandhi, care spunea, citez: "Nu merita sa ai libertate, daca aceasta nu include si libertatea de a face greseli. ". Aşa spunea el. Cât de multă siguranţă pe sine pot transmite şi pot da în acelaşi timp o pereche de şosete colorate! În acest spirit, astăzi, să purtăm culoarea sufletului nostru pe şosete! Citez din mine: "Verdele este culoarea sufletului meu, căci verdele este culoarea iubirii şi a primăverii!". Astăzi este o zi mare! O zi de sărbătoare! Să nu ne mai uităm la petele de pe şosete, la mirosul lor, la scamele adunate din interiorul papucilor, la petele de noroi de pe tălpi, la praful adunat pe marginile dinspre călcâie, la găurile din şosete din dreptul degetului mare, la găurile din şosete din dreptul altor degete, la firele care ies din elasticul şosetei, nici la murdăria dintre degete, nici la murdăria de sub unghia netăiată... de mult timp... a degetelor... şi aşa mai departe! Ci la ideea de şosetă! La ce înseamnă şoseta! La spiritul liber al şosetei! Permiteţi-mi să completez cu un citat, marele Oscar Wilde spunea că "O idee care nu este periculoasa nici nu merita sa fie numita idee.". Aşa spunea el! Credeţi, dragii mei, că şoseta face mofturi? Se uită ea la picior? La structura lui? La mărimea lui? La unghiile lui? La culoarea pielii lui? Nu! NU! Şoseta este o forţă, şi cum spunea marea Anne Morrow Lindbergh, citez: "Iubirea este o forta. Nu este un rezultat; este o cauza". Îmi permit aici să mai adaug un citat: marele Charles Baudelaire spune că, citez: "Dragostea este nevoia de a ieşi din tine insulti". Marele Schiller spunea că: "Iubirea este pretul iubirii!" Minunat, minunat! Să-l susţinem cu #iubire pe colegul nostru care a vrut! Care a putut! Fiecare să fie încălţat în culoarea sufletului lui! Să ne înfrăţim în lupta împotriva urii! Am fost atât de emoţionată încât nu am putut să-mi opresc poeticul suflet din a scrie o mulţumire lirică. Citez, din nou, din mine:
"O, flori de bumbac
Apărători de picioare şi de gânduri libere.
Simbol al zborului lin
Printre gândurile dezlegate ale umanităţii.
Ah, şosetele-ţi sunt mîini calde
Anunţ al rozului meu suflet...(se blochează)
Anunţ al verdelui meu suflet
Căci iubirea între oameni se arată
Precum negrul vechii uri ale naturii
Voi, oameni care vă iubiţi,
Iubiţi-vă în pace!
Căci, o, şosetele stau paznici
Ca florile ce păzesc venirea primăverii?
O, flori de bumbac
Apărători de picioare şi de gânduri libere.
Simbol al zborului lin
Printre gândurile dezlegate ale umanităţii."

Mulţumesc! A se observa nota de modernism din refren. Eu am vrut să sune aşa! Vă iubesc şi sper să mărşăluim în libertate! Mulţumesc! Şi am pregătit pentru final un citat al marelui om, Harvey Milk. Citez: "Am si eu o doleanta: daca va avea loc o asasinare, sper ca cinci, zece, o suta, o mie se vor revolta. Vreau sa-l vad pe fiecare avocat homosexual, fiecare arhitect homosexual cum isi recunoaste inclinatia. Vreau ca aceasta miscare sa continue pentru ca aici nu e vorba de vreun castig personal, nici despre ego sau putere. E vorba despre "noi" cei de acolo."...
Staţi puţin, băiatul... staţi... băiatul purta şosete... roz? Adică... e... gay? Staţi, adică nu-i vorba despre un negru? Nici măcar ţigan? A... am înţeles. A fost o greşeală, uitaţi tot ce am spus. Credeam că e despre... credeam că e despre ceva cu totul diferit. Gay? Wtf. Un mare om, Octavian Paler spunea că, citez: "Fiecare are dreptul la dezamagire."

(Muzică improvizată 2, iese. Intră fata cu o şosetă roşie pe stânga şi şosetă mov pe dreapta. Stă pur şi simplu pe scaun şi se joacă cu mâinile de parcă are emoţii. La vedere este şoseta mov, celălalt picior fiind sub fund)
- Nu ştiu ce să spun! Adică era un băiat simpatic da... la asta nu m-am aşteptat! Şi era drăguţel el aşa cum stătea acolo în spatele clasei, singurel în bancă şi... avea căşti tot timpul în urechi şi... nu vorbea mai cu nimeeni, decât cu grasu din celălalt colţ de clasă. Adică chiar era drăguţ. (se enervează, schimbă piciorul şi i se vede şoseta roşie)
Da a trebuit să vină cu câcaturile alea de şosete roz! Ce-i trebuie băieţi! E de câcat! La propriu şi la figurat! De ce dracu nu şi-a găsit el o iubită?! Doar îl întrebam eu, da ştiam regula cu băieţii fac primu pas! La dracu cu primu pas! (se calmează, schimbă)
Stai puţin. Dacă el e gay atunci are un comportament mai feminin, nu? Deci, dacă mie, să zicem doar, îmi place de el, atunci mie îmi plac băieţii cu comportament mai feminin, deci, îmi plac fetele? (se enervează, schimbă)
ĂĂĂĂGH! Toată chestia asta îmi suceşte minţileee!!! (se calmează, schimbă)
Asta e. Poate îl place pe grasu din celălalt colţ al clasei. Poate ies împreună în oraş. Dacă aş fi ieşit eu cu el. Dacă. Pun pariu că îi place să facă cadouri drăguţe. Îmi plac băieţii închişi în ei. Şi el era perfect din punctu ăsta de vedere. Era. Şi pun pariu c-asculta muzică bună! Şi pun pariu că săruta bine. Aş putea fi amica lui, dar, n-am cum să... (se enervează, schimbă)
Să-l văd cum stă ca bou şi se uită la mine şi nu face nimic! Că de atâta-i bun, că-i închis în el! Şi mai ales dacă nu mă place, de ce ar mai vorbi cu mine?! Că nu are cum să mă placă dacă-i aşa cum e! Că-i poponar! (se calmează, schimbă)
Ce tâmpenii spun! E un om şi are drepturile lui şi... de ce vorbesc prostii? Oof. Pun pariu că-i aşa fiindcă crede că fetele nu-l plac. Fiindcă nimeni nu vorbea cu el. Dar nu-i aşa!! De-ar şti.. Da chiar! De ce n-aş putea să-i spun? O să-i spun ce simt şi mai mult ca sigur o să vadă că mă iubeşte! Sau... poate nu mă iubeşte şi continuă cu fazele lui de... (se enervează, schimbă)
Sau poate-i place de mine, vede că nu-i gay şi vrea să fie cu mine! Şi după vine grasu ăla infect şi-mi zice că nu-i ok ce fac, că-i fur iubitu, că nu ştiu ce. Numai să facă aşa că-l izbesc de perete de-i aplaudă dinţii! (se calmează, schimbă)
Grasu e şi el gay? Nu are cum, doar nu l-am văzut şi pe el cu şosete roz... şi hainele strâmte nu-s că-s gay, sunt că-i gras! Stai.. Dacă grasu nu-i gay, atunci el nu are iubit. Doar cu el vorbeşte. Nu are prieteni nici în afara şcolii, doar l-am urmărit de atâtea ori şi... (se enervează, schimbă)
Gura mamii lui! Da ce, el crede că-l aştept aşa să se hotărască ce planuri are cu viaţa lui? Da-l iau mâine şi-l scutur de-i sar toate prostiile astea din cap, ceapa mă-sii. Da un se crede el?! (se calmează, ambele şosete sunt vizibile)
Aaaaaaah... sunt îndrăgostită!

(Muzică improvizată 3, iese fata cu şosete roşii/mov. Intră fata cu şosete portocalii. Nu ştie dacă să intre în culisa dreaptă sau nu)
- Da îl cunosc de când era mic copil! (se întoarce) Mama mi-a spus că eram prieteni de familie, mamele noastre se întâlneau şi mergeam împreună cu căruţul. Avem de la grădiniţă o poză în cere ne îmbrăţişam. Şi acum? Bleacs! (se întoarce) Să-i spun? (se întoarce) Fata aia din clasă, vlogăriţa, mi-a dat nişte link-uri despre asta. Cică-i bolnav! Şi mai e şi lamagiu.. adică emo, vreau să zic. Sau că l-au bătut părinţii prea mult, woaw. Nu m-aş fi aşteptat de la tanti Rodica! Ne dădea tot timpul prăjituri şi era drăguţă cu noi. Hm, curios. (oftează) M-am blocat. Nu ştiu dacă e ok ce fac, vreau doar ca totul să se rezolve bine pentru el. Sunt o persoană naşpa dacă fac asta? Dacă-i zic mamei mele de tot ce s-a întâmplat şi-i spun să zică mai departe, ca mama lui să vorbească despre asta şi să-l ajute? Dar dacă-i adevărat totul şi mama lui chiar îl bate, l-aş ajuta sau i-aş face mai rău? (se întoarce)
Mamaaaaaa!

(Muzică improvizată 4, iese fata cu şosete portocalii prin culisa dreaptă. Intră fata cu şosete albastre. Butonează smartphone-ul. >Pauză scurtă cât îl butonează):
Înregistrare-fata vlog: - Fată, scrii prea încet, plz hai să vb cu mesaje vocale!
- Bine, spuneam doar că mi se pare o stupizenie că un puşti de la tine din clasă s-a îmbrăcat o singură zi în şosete roz şi acuma tot oraşul a sărit pe el.
Înregistrare:- Da fatăă, nu-i cool? Hahî!
- Tot ce zic e că poate nu-i tocmai gay. Doar spun.
Înregistrare:- Fată, eşti prst? E claar gay, a zis ji el.
- A zis el asta?
Înregistrare: - Nu chiar, dar se înţelege. Ştii ceva? Am citit un post pe fb în care scria că "ce îmbraci e de fapt ceea ce vrei să arăţi despre tine". E ceva legat de interiorul tău, înţelegi baby?
- Mă rog, nu cred că se aplică atât de direct.
Înregistrare: - Mă rog, eu vreau ft tare să-l urmăresc într-o zi să văd cum arată iubitul lui, să anunţ lumea care-i gay-ul număru 2 din oraş! Mâine după şcoală. Vii?
- Nu, mersi.
Înregistrare: - Hai fatăăă, plz.
- Nu merg man, la ce-mi trebuie. De ce să faci atât tam tam pentru nişte şosete?
Înregistrare: - Fată, da tu chiar eşti prst! Toată chestia asta e pentru onemanshow! La dracu sunt doar nişte şosete, fmm wtf prst!

(Muzică creepy. Fata cu şosete albastre observă publicul. Se simte privită, se duce în spatele scaunului. Din spatele scaunului iese doar o mână cu o şosetă roz pe ea. Şoseta roz dă din gură şi vorbeşte)
- A aflat tot oraşul. Am văzut clipuri pe youtube despre asta, am văzut poezii pe facebook, tot felul de tâmpenii. Nici n-am ajuns bine acasă şi mi-a spus mama ce a aflat de la fosta ei prietenă de familie. Ne-am buşit pe covor şi am început să râdem, după i-am arătat restul de chestii şi opinii pe care le-am găsit pe net. Toată faza e că mi-a pus şosetele şi tricourile ei în aceeaşi maşină de spălat şi toate rufele s-au făcut roz. Şi s-a nimerit ca-n ziua aia să nu mai am alte şosete.
(Şoseta dispare după scaun, se stinge puţin lumina. După se aprinde repede şi şoseta iese brusc să mai dea o ultimă replică)
- Asta nu înseamnă că nu am iubit!

Sfârşit!

0 comentarii

Publicitate

Sus