22.11.2018
Ascultaţi din albumul Umaniac al formaţiei Bodark, piesa:

"Pe dinţi" (8,12 Mb)


Prezentare BODARK

Trupa Bodark a luat fiinţă în anul 2010, iniţial ca o joacă la sala de repetiţii. O joacă fără un nume si fără pretenţii, dar care datorită seriozităţii şi constanţei repetiţiilor a devenit cu timpul un proiect din ce în ce mai serios.

Alegerea stilului muzical nu a fost o bătaie de cap. Experienţa şi muzica ascultată de fiecare s-au mixat de-a lungul timpului, dând naştere unui stil care seamănă cu multe, dar niciodată nu ştii cu ce, rămânând în acelaşi timp original şi actual. La fel ca fructul Bodark-ului, după care s-a ales şi numele trupei.

Anul 2013 a fost momentul în care s-a luat decizia că ideile strânse până atunci trebuie adunate. Aşa a luat fiinţă la începutul lui 2014 primul album Bodark - POT, un album sincer şi energic, cu un mesaj simplu şi repetat în diferite forme: se poate.

POT a fost foarte bine primit de către public, a adunat recenzii şi reacţii bune din partea presei, ceea ce i-a determinat pe băieţi să continue povestea cu un nou album: UMANIAC, o combinaţie între 'uman' şi 'maniac', ce reprezintă lupta dintre latura naturală, imperfectă a omului şi cea obsesivă, care caută în permanenţă perfecţiunea. În plus, numele subliniază încăpăţânarea de a crede în oameni, indiferent de natura, culoarea, naţionalitatea sau religia lor.

În 2016 s-au finalizat înregistrările pentru cel de-al doilea album Umaniac şi au fost lansate singleurile: Erou şi Pe dinţi. Albumul Umaniac a fost lansat în noiembrie 2017.

La începutul anului 2017, trupa a fost nevoită să facă din nou schimbări în componenţă şi să pregătească concertul de lansare a noului album într-o nouă formulă:
Vali Mihnea - voce, chitară bas
Daniel Rizea - chitară, sintetizatoare
Andrei Namian - chitară, sintetizatoare
Ştefan Dancău - tobe

Soundul BODARK îmbină foarte bine elemente de rock clasic cu sintetizatoare, viori, violoncel sau chiar pasaje de hip-hop.

Linkuri utileweb / facebook  / youtube

0 comentarii

Publicitate

Sus