27.07.2019
În fundul unei curţi, un bărbat gol până-n brâu repară pantofi şi burlane. Bea ţuică şi are mult fun. Rapid ia o înghiţitură şi iar are mult fun!
 
Multe case stau să cadă pe strada Toamnei. Sunt şi case care încep o viaţă nouă. De ele vor beneficia aşa-zişii happy few. În realitate, persoane expuse accidentelor cardiace sau auto.
 
Un grup de rolleri se opresc în faţa terasei Kaos, de lângă Templul Soarelui, colţ cu Eminescu. Target-ul lor este o bere. Dar chelnerii nu au punch la amiaza zilei! Mai spre seară vor veni clienţii serioşi, cei cu SAD adevărat! Adică seasonal affective disorder, un fel de tulburări afective provocate de vreme. Aceştia sunt consumatori adevăraţi, îmbarcaţi în TT-uri şi SLK-uri. VIP-uri de Balcani ce se cred staruri de showbiz. De aici tristeţea şi consumul mare!
 
O tânără fără viaţă personală stă rezemată de un stâlp de joasă tensiune. Anunţul de pe stâlp fâlfâie pe jumătate rupt. Sobarul Radu nu va mai avea clienţi! Numărul de telefon a fost luat de vânt. Tânăra aşteaptă încrezătoare.
 
Pe strada Toamnei, colţ cu Armoniei s-a ridicat un building din sticlă şi beton. Triunghiuri galbene în chenare negre anunţă apartenenţa clădirii: Interagro. Ce meeting extraordinar: Interagro, toamnă, armonie... belşug. Mai încolo, clinica de oftalmologie Ama Optimex redă privirii strălucire.
 
Într-o curte, la o măsuţă, un copil mănâncă îngheţată. Se gândeşte la ultimul virus al săptămânii, scris în Visual Basic. Prietenul lui e hacker şi va fi luat la Cotroceni. Îngheţata se topeşte. Strada Verii e paralelă cu strada Toamnei. Cineva a aprins un foc mare între cele două străzi. Nu e vorba de focus grup! O.K.
 
 

0 comentarii

Publicitate

Sus