27.09.2018
Ascultaţi două piese ale formaţiei For the Wicked:

"Bxxm" (3,88 Mb)
"Beez Neez" (5,1 Mb)

(în perioada 1 august - 31 octombrie 2018, curatorul acestei rubrici este Robert Csongrádi)

Despre For the Wicked

Înfiinţată în Cluj Napoca, trupa For the Wicked este una dintre cele mai interesante şi ambiţioase apariţii pe scena metal din România, dovadă fiind câştigarea unor premii importante încă din primul an de la înfiinţare (2015): Best Metal Newcomer la Metalhead Awards, Marele Premiu la Posada Rock şi premiul Low5Bass Studio la Gbob Romania. Deşi trupa e formată din tineri muzicieni, prin multă muncă şi perseverenţă au reuşit să îşi pună amprenta în industria muzicală, prin calitatea şi inventivitatea materialului audio, aspect pe care îl denotă primul lor EF intitulat "Trust your heart".

For the Wicked şochează cu un metalcore modern, combinând riffuri grele, voci agresive şi refrene "catchy", totul îmbrăcat într-o producţie la standarde internaţionale. Masterizarea a fost realizată în Statele Unite de Joey Sturgis (Asking Alexandria, Emmure, The Devil Wears Prada), în timp ce de înregistrări şi mixaj s-a ocupat leaderul trupei Vlad Bornuz (Diamonds are Forever, Scars of a Story) în studioul Digital Dark Vision din Cluj Napoca. Lyric video-ul pentru primul single de pe EP, "Betrayed" a fost produs de Dawning Media Productions, iar Artwork-ul de către Resize Media (Luna Amară, Diamonds are Forever, Breathelast, Emil, etc...) În mai puţin de 6 luni de la lansare, trupa a realizat o serie importantă de concerte în România, incluzând festivalurile: Maximum Rock, Fire in the Park, Barock, Remember Rock, Posada şi #ImpreunaRezistam (Cluj Napoca), cât şi concerte în deschidere la formaţii precum: Suicide Silence (SUA), Dirty Shirt (Ro), Jinjer (Ukr), Lostbone (Pol), When Reason Collapse (Fr), To Kill Achilles (UK), Helia (RSM). Nu în ultimul rând, au cântat alături de formaţia Subcarpaţi în cadrul turneului Red Bull Tour Bus.
Primul videoclip al trupei intitulat "I Will Never" a fost lansat în data de 13 ianuarie 2016, fiind realizat de Om Creatives şi Resize Media

Începand cu data de 13 septembrie 2016, băieţii au dat startul turneului de lansare al celui de-al doilea EP, intitulat "II". Materialul a fost promovat cu un turneu de amploare, în cadrul căruia trupa a susţinut aproximativ 30 de concerte. EP-ul a fost lansat atât online cât şi în format fizic în data de 15 octombrie 2016 la Cluj, materialul fiind înregistrat de Vlad Bornuz la studioul Digital Dark Vision, mixat de Tue Madsen şi masterizat de Joel Wanasek (cei responsabili pentru calitatea ireproşabilă a unor trupe precum Suicide Silence, August Burns Red sau Machine Head). La fel ca pe primul EP, de grafică si artwork s-a ocupat Fetyko Gabor Aron, graphic designer şi ilustrator la Resize Media. De multe aspecte de design grafic s-a preocupat cel de-al treilea chitarist al trupei, Cătălin Iliescu, nou membru care a completat trupa în adevăratul sens al cuvântului. Deşi adăugarea unei a treia chitări a fost considerată un gest destul de controversat, băieţii au declarat că aceasta va oferi un sunet mult mai masiv şi un show care merită văzut, iar până în momentul de faţă acest lucru se confirmă cu fiecare ocazie pe care o au de a cânta împreună. În aproape un an şi jumătate de activitate intensă şi multă muncă, băieţii au susţinut în total un număr de 60 de concerte, majoritatea fiind demenţiale datorită valului de energie dintre trupă şi public. Viitorul include planuri de a porni într-un turneu internaţional care va avea în vizor ţări precum Franţa, Ungaria, Austria, Germania, Slovenia şi multe altele. Cu siguranţă trupa va susţine un concert pe care nu vei vrea să îl ratezi într-un oraş din apropierea ta şi garantat vei avea parte de o surpriză din toate punctele de vedere.

Membrii: Cristian Buhatel - voce / Vlad Bornuz - chitară / Dan Petean - chitară /Cătălin Iliescu - chitară / Gabriel Ichim - bas / Bogdan Pastiu - percuţie.

Links:
Facebook - facebook.com/weareforthewicked/
Instagram - instagram.com/weareforthewicked/
SoundCloud - soundcloud.com/forthewicked
YouTube - goo.gl/CLAHtS
Bandcamp - waareforthewicked.bandcamp.com/

0 comentarii

Publicitate

Sus