07.01.2019
tuktuk.ro, octombrie 2016
Club Med e un brand de care românii au auzit încă dinainte de 1989. Chiar dacă nu aveam acces pe scară largă la vacanţe occidentale, cumva intrase în România ideea de resort în care se întâmplă "lucruri" minunate, de la practicarea diverselor sporturi la fantastice experienţe culinare. Pentru simplul motiv că, la sfârşitul anilor '60, se deschisese în Mamaia un Club Med în care veneau turiştii francezi ce vizitau România în acele vremuri de deschidere politică.

După Revoluţie, încet-încet, conceptul Club Med a ajuns să fie din ce în ce mai cunoscut, pe fondul expansiunii companiei franceze. Din păcate, în România nu s-a deschis (încă) niciun Club Med dar, de câţiva ani, românii au acces la vacanţe în exclusivistele locaţii prin intermediul agenţiei Mondial Voyages, care operează Club Med în România. Via ClubMed.ro şi Turkish Airlines, TukTuk.ro a avut ocazia să testeze serviciile a două resorturi Club Med, într-un loc de vis: Mauritius.


Mai întâi însă, un pic de istorie. În 1950, după cel de-al Doilea Război Mondial, într-o Europă aflată în reorganizare - arhitectonică şi spirituală - Gerard Blitz, un belgian, fost poloist, a avut ideea de a organiza, împreună cu Gilbert Trigano, un fel de tabără de corturi, în insula spaniolă Majorca. O iniţiativă care s-a bucurat de un succes instant şi care a fost urmată, patru ani mai târziu, de deschiderea primului Club Med, în Palinuro, Sicilia. Acest sat de vacanţă avea un concept simplu: membrii clubului stăteau în cabane de paie, pe malul mării, împărţind la comun toate facilităţile. Dar cabanele aveau să fie înlocuite rapid de blocuri moderne sau bungalow-uri.

De altfel, Club Med s-a dovedit un adevărat inovator în privinţa vacanţelor. În 1961, compania a fost achiziţionată de baronul Edmond de Rothschild iar expansiunea Club Med a cuprins toată lumea: s-au deschis cluburi de vară dar şi de iarnă (primul de acest fel, la Leysin, în Elveţia), din Mediterană în Tahiti, din Florida în Caraibe.

Conceptul cu care Club Med a revoluţionat industria turismului mondial a fost cel de All-inclusive, căruia i s-a alăturat Mini Club-ul care viza copiii (primul s-a deschis în 1967). Club Med lansa conceptul de fericire în vacanţă, de care s-au bucurat de-a lungul anilor milioane de turişti din toată lumea. Iar dacă la început clubul atrăgea în principal tineri şi persoane singure, mai târziu s-a transformat într-un magnet şi o destinaţie de bază pentru familii.

Din 2004 încoace, Club Med a trecut într-o nouă etapă de reorganizare: unele resorturi s-au închis, concomitent cu deschiderea altora, în locaţii noi. În 2007, Club Med Plantation de l'Albion, din Mauritius, loc în care am petrecut două zile fabuloase, a fost primul resort de 5 tridente (Club Med foloseşte tridentele şi nu stelele, pentru clasificare), urmat, în 2011, de inaugurarea senzaţionalelor vile private de lux din aceeaşi locaţie.

Club Med La Pointe Aux Canonniers

Aflat în nordul insulei Mauritius, La Pointe Aux Canonniers e un resort Club Med de 4 tridente, plasat într-un decor divin, pe malul oceanului cu ape turcoaz, asortat unui decor în care palmierii, cocotierii şi arborii frangipani încântă la fiecare pas vizitatorul. Un resort care pune accent pe activităţile de agrement pentru toţi membrii familiei, de la tenis, tras cu arcul, golf la scufundări, plimbări cu caiacul sau cu catamaranul, schi nautic, wakeboarding şi alte activităţi acvatice în care sunt incluşi copiii începând cu vârsta de 4 luni.

 

Ne-am relaxat pe plaja albă, cu nisip fin, privind fantasticele apusuri de soare, apoi am luat parte la divertismentul de seară, pus în scenă de instructorii Club Med, care sunt denumiţi G.O. - Gentils Organisateurs. (în resorturile Club Med, turiştii poartă apelativul de G.M. - Gentils Membres). Ca toate Club Med-urile, şi acesta funcţionează în regim all-inclusive. Preparatele servite în cele două restaurante sunt întotdeauna proaspete şi variate, la fiecare masă (mic dejun, prânz sau cină) diverşi chefi pregătind live feluri de mâncare de tip european, local sau fusion.

 
 
 

La Pointe Aux Canonniers e genul de locaţie în care vii pentru odihnă şi pleci energizat. Sau vii pentru a te energiza şi pleci odihnit. Sau vii pentru odihnă şi energie şi pleci satisfăcut că ai avut parte de ambele şi de multe altele.


Un resort de excepţie:

 
 

Apusurile de soare la Canonniers - de nepreţuit!

 
 

Club Med la Plantation D'Albion

După 3 zile de huzur la Canonniers, trecerea la Plantation d'Albion a însemnat mutarea la un nivel superior al Paradisului. Unul de 5 tridente, de această dată. Am vizitat mai întâi complexul vilelor private de lux, acolo unde turistul beneficiază de servicii de înaltă ţinută, cu valet la dispoziţie, cu bucătar personal, cu activităţi şi servicii exclusiviste. Vile cu 2-4 camere, aflate în mijlocul unei vegetaţii tropicale, mai aproape de mare sau de grădină, cu piscină proprie şi mobilier ultra-modern.

Vilele Albion:


 
 
Revenind în lumea ceva mai pământeană, ne-am cazat într-una dintre clădirile cu un etaj din "satul" Plantation de l'Albion, unul dintre cele mai frumoase resorturi din lume. Având un design realizat de arhitecţii Marc Hertrich şi Nicolas Adnet, clubul plasat într-un decor idilic, o adevărată grădină botanică de pe malul oceanului, se transformă automat în visul oricărui tip de turist, fie că e vorba de familiile cu copii, de cuplurile care caută locuri liniştite, de tineri îndrăgostiţi aflaţi în luna de miere sau chiar de călători singuri, dornici de socializare. Şi asta pentru că fiecare colţ de la Plantation îşi găseşte lesne "clienţii". Familiile îşi pot petrece timpul la piscina principală, în vreme ce vizitatorii ce nu doresc să fie deranjaţi se vor refugia la piscina de tip infinity, aflată în capătul opus al complexului. La fel stau lucrurile şi când vine vorba de restaurante - The Distillerie, cel mai populat, pe conceptul de bufet, de lângă piscina principală şi La Phare, mai stilat şi cu meniu à la carte (deşi tot în regim all-inclusive) din zona zen pentru adulţi. Mâncarea este fabuloasă în ambele. Lor li se adaugă trei baruri, cu o selecţie impresionantă de băuturi şi snacks-uri, disponibile pe tot parcursul zilei.


 
 

Camerele de la Plantation d'Albion sunt foarte mari, având suprafeţe ce pornesc de la 41 mp, şi toate facilităţile posibile, de la soluţie anti-ţânţari la... umbrelă. Iubitorii de sport pot practica şi aici o gamă variată de activităţi, sub supravegherea simpaticilor G.O.: tenis, navigaţie, golf, fitness şi chiar trapez, scuba diving, snorkelling, tras cu arcul, polo pe apă, fotbal, pilates etc. Nu în cele din urmă, copiii - pe categorii de vârstă - se vor simţi excepţional în acest resort, Mini Club Med-ul activându-se pentru a se mula perfect pe dorinţele lor: sport, activităţi recreaţionale, jocuri etc.

 
 

Concluzia e că ne-am simţit fantastic în ambele Club Med-uri din Mauritius. Iar dacă alegi această superbă insulă drept destinaţie de vacanţă şi, mai departe, nu te-ai decis în care dintre cele două resorturi să mergi, îţi facem alegerea şi mai grea, spunând cu mâna pe inimă că oricare dintre ele te va satisface.

0 comentarii

Publicitate

Sus