02.05.2019
Ascultaţi două piese în interpretarea formaţiei Uniforma:

"De ce S" (6,9 Mb)
"Dristor Tranzistor" (feat. Rodion G.A., 8,7 Mb)

(în perioada 1 martie - 31 mai 2019, curatorul acestei rubrici este Richard Constantinidi)


Prezentare Uniforma

Uniforma este o trupă de post punk/new wave înfiinţată în 2015 la Bucureşti. Sunetul trupei reprezintă un amestec de "old school punk" aspru şi rapid, combinat cu elemente extrem de sintetizate. Numele trupei este inspirat de uniformele şcolare - obligatorii pe timpul dictaturii lui Ceauşescu.

Trupa a pornit ca proiect de studio al lui chitaristului Janin Pasniciuc, membru fondator al unor formaţii precum: Ab4, Zebre, Dekadens, dar şi colaborator la Partizan, The Division of Joy, Endless Zone, Konqistador (U.S.A). Janin mai este cunoscut şi ca inginer de sunet /producător.

La începutul anului 2016, după finalizarea câtorva piese în studio, formaţia intră în sala de repetiţii cu toboşarul Dan Andrei Modrea aka "X-U" (Recycle Bin, Dead Ceauşescus, Nişte Băieţi). Dopă câteva apariţii live, Uniforma se transformă în trio... partea de chitară bass fiind asigurată de Marius Mirea (membru fondator al trupelor: Bere Gratis, Asha, Avenue... şi colaborator Talisman).

Albumul de debut, Dristor Tranzistor (2018) este o colecţie de muzici şi faze semnate în mare parte de Janin, alături de care apar şi prieteni mai vechi în postura de coautori: Rodion Roşca (Rodion G.A), Sorin Chifiriuc (Curtea Veche, Iris, Sfinx, Roata) sau Paul "Pampon" Neacşu (Voltaj).

Componenţa:
Janin Pasniciuc (voce/chitară)
Marius Mirea (bas)
Dan Andrei Modrea (tobe)

https://web.facebook.com/Uniformaband/

0 comentarii

Publicitate

Sus