16.01.2020
Ascultaţi în interpretarea formaţiei Hteththemeth:

"The Romantic Side of Paris" (6,56 Mb)
"Light Lies" (5,33 Mb)

(în perioada 1 ianuarie - 31 martie 2020, curatorul acestei rubrici este Richard Constantinidi)



Despre Hteththemeth

Trupa Hteththemeth din Braşov este considerată una dintre cele mai enigmatice apariţii pe scena rock & metal. Cu un stil unic şi fără o limită de exprimare, muzica "neumană" practicată de trupă trece fără timiditate de la metal cu elemente ambient şi influenţe de black până la blues şi bossa nova. Conceptual, Hteththemeth se găseşte în faţa unui peisaj plin de sentimente, unele plăcute, altele reci, unele confuze, altele depline.

Hteththemeth este câştigătoarea The Global Battle Of The Bands (GBOB) România 2015 şi a reprezentat ţara noastră la finala mondială a competiţiei GBOB, eveniment ce a avut loc la Berlin, în data de 26 mai 2016. La acest important eveniment ce a reunit 14 finalişti de pe tot mapamondul, trupa Hteththemeth a obţinut locul 2 mondial, precum şi premiul pentru "cea mai votată trupă de către trupele finaliste".

Pe 23 iunie 2016, Hteththemeth a câştigat şi finala Wacken Metal Battle România, care a avut loc la Sibiu. În urma acestui concurs, Hteththemeth a reprezentat din nou România (pentru a doua oară în acelaşi an), de data aceasta în cadrul celui mai mare festival rock & metal din întreaga lume - Wacken Open Air (eveniment care strânge anual în jur de 85.000 de spectatori), festival care a avut loc tot în Germania, în apropierea oraşului Hamburg.

Având anul 1999 ca punct de origine, întregul concept fiind bazat pe un vis pe care Läo Kreegan l-a avut, HTETHTHEMETH a început ca un duo, dar a rămas, pentru câţiva ani, în principal un proiect solo, uneori apelând la muzicieni invitaţi. Toate acestea s-au schimbat în 2013, când primul line-up complet s-a întregit şi povestea actuală a început.

Trupa a fost prezenta la majoritatea festivalurilor de rock / metal din România, inclusiv FESTIVALUL ARTMANIA, ROCKSTADT EXTREME FEST şi MAXIMUM ROCK FESTIVAL.

2016 a fost un an foarte încărcat pentru HTETHTHEMETH, marcând începutul unei colaborări cu VELIUS MEDIA, colaborarea materializându-se până acum în două videoclipuri oficiale, ambele difuzate pe HIT MUSIC CHANNEL, un post de televiziune cu muzică românească cu acoperire naţională, precum şi într-un videoclip liric.

You Are My Last Girlfriend


Light Lies (ft. 4Tune Quartet)


LI(F)E (lyric video)


Hteththemeth este dornică să aibă şi muzicieni invitaţi, cea mai recentă colaborare notabilă fiind cu 4TUNE QUARTET, un cvartet cu coarde clasice, cu care s-a reorchestrat întregul album Best Worst Case Scenario. Astfel, in mod inedit a fost produs un mini-turneu de cinci spectacole speciale, în primăvara anului 2018. În acelaşi an, a fost lansat si un videoclip muzical al melodiei Light Lies, împreună cu cvartetul. Mai mult, în timpul concertului de la ROCKSTADT EXTREME FEST din 2019, Hteththemeth a invitat-o pe Alexandra, violoncelistă 4TUNE QUARTET, pentru a adăuga o interpretare clasică peisajului sau muzical.

COMPONENŢĂ:
LÄO KREEGAN - voce
VLAD-ANDREI ONESCU - keyboards & FX, voce
LUCIAN POPA - chitară, voce
MIHAI RĂDULESCU "KOLDR" - chitară bass, voce
CODRUŢ COSTEA "CODREZ" - tobe şi percuţie

DISCOGRAFIE:
1999 - Ziduri Mucegăite Cu Rosturi
2000 - I Kiss You Only If I Adore You (Or If I Hate You)
2010 - Blank Black (Split with Lao and Amarthalos)
2013 - The Unhuman Split (cu The Bipolar Disorder Project)
2016 - Best Worst Case Scenario

FOŞTI MEMBRI:
JAMM KLIRK - chitară bass (1999 - 2001)
ROBERT COTOROS - chitară, keyboards, voce (2011 - 2018)
MARC SPEDALSKA - chitară, chitară bass - session member (2015 - 2018)


https://www.facebook.com/Hteththemeth/

0 comentarii

Publicitate

Sus