30.01.2020
Oboseală.

Africa de Sud. Pinguini. Mozambique - cea mai puternică furtună simțită vreodată. Plimbarea pe râul încărcat cu nuferi, apusul văzut din vârful dunelor de nisip de deasupra Oceanului Indian și arhipelagul cu insule aproape virgine.

Rupi Kaur. Laptei miere. E despre mine? Multe buchete de flori primite.

Îndeplinirea unui vis din adolescență: lecțiile de box... și antrenamentele istovitoare urmate de câte 2 repeții pe zi pentru Mult zgomot pentru nimic, Teatrul Tineretului, Piatra Neamț. Prima colaborare cu Radu Nica. Beatrice. Chin, jale, entuziasm și satisfacție.

Monaco, nunta unor prieteni speciali. Pentru prima oară nașă.

Picnicurile, plimbările, drumețiile făcute în județul Neamț, pe care îl ador, cu rucsacul ticsit de quiche-uri, prăjituri, sticle cu socată mentolată... toate pregătite cu maximă plăcere.

Urcarea pe Ceahlău și Vârful Toaca. Ruperea de lume pentru 2 zile.

Sub fiecare pas e o mină neexplodată dintr-un război neterminat cu tine. A doua întâlnire cu Radu Afrim. Demisie. Înlocuire. Mutarea înapoi în București după 4 ani și jumătate de Piatra Neamț.

Deltă Dunării. O săptămână în mijlocul naturii. Plimbări cu barca, pedalat bicicleta prin nisip... Sărit gardul cimitirului multietnic din Sulina pentru a vedea renumitul loc de veci al unui pirat, pe al unei prințese...

Bulgaria. Castelul Reginei Maria. Leva vs leu. Grecia. Vacanță cu părinții. Tzatziki. Tirokafteri. Saganaki. Hrănit pescărușii cu pufuleți.

Ideo Ideis, atelier de dezvoltare personală prin teatru cu trupa din Mangalia. Reîncărcare. Descoperire. Dăruire. Trainer.

America: San Francisco-Castro District, Los Angeles- Studiourile Warner Bros, Route 66, Las Vegas - spectacolul O, Cirque du Soleil, New Orleans- jazz-ul, tramvaiul, Tennessee Williams și Voodoo House, New York - Broadway: Sea Wall. A Life, cu Jake Gyllenhaal și Tom Sturridge. Gură cască.

Canada - Cascada Niagara, frunza de arțar conservată pe spatele telefonului.

Admitere masterat Art-terapie prin teatru și artele spectacolului. Emoții mari. Asumare, împlinire. Pentru a doua oară masterandă la UNATC. Iuhuuuuu!

Filmările pentru serialul Bani negri, HBO, regizat de Daniel Sandu. O reîntâlnire pe platouri după aproximativ 15 ani. Polițista cumsecade cu pistol la brâu.

Povestea vieții mele, Jacob Levy Moreno. Omul inspirație.

Mii de km parcurși: București - Piatra Neamț - Onești - retur pentru filmări și pentru a juca spectacolele dragi făcute la Teatrul Tineretului.

Sarah Brightman, Ana Moura, Goran Bregović. Iubire de muzică live.

Cursurile practice de psihodramă, atelierele de teatru și tehnici de animație, expresie vizuală. Teatru labirint. Body mapping și măști ghipsate. Ies la suprafață cu tot ce am.

Japonia: Tokyo, Osaka, Mijiyama, Kumamoto. Campionatul Mondial de Handbal Feminin. Hai, România! Sashimi de cal. Dezgustător. Înghețata din ceai matcha. Delicioasă. Gheișe. Uaaa! Pagode. Mount Misen. Trenuri care merg cu 300 km/h. Vase de toaletă publice cu colac încălzit și multiple alte funcții.

Primele ședințe de yoga. Reînvăț să respir. Mă vindec prin respirație. Brașov. Crăciun. Familie. Un nou început. Marriage Story. Ah!

Gabon. Safari. 7 zile din 10 fără semnal și internet. O binecuvântare. Gorile sălbatice în mediul lor natural, lupta dintre doi masculi Alfa, emoțiile date de lacrima văzută pe fața unei țestoase uriașe în momentul depunerii ouălor într-un veritabil tunel săpat în nisip la miez de noapte, pantere, elefanți defilând pe plajă, cobre.

Al cincilea, oare, an consecutiv în care Anul Nou mă prinde dormind de câteva ore. The Two Popes. Da!

Iordania. Marea Moartă cu malul acoperit de o crustă de sare și cascada naturală cu apă termală care atinge 60 grade.

16 zboruri în 5 săptămâni și un avion prăbușit în ziua în care începeam ultima călătorie din an. Neliniște. Gând de război. Nu mai vreau să zbor.

Oboseală cruntă. Nevoie de liniște, odihnă, eu cu mine.

2020. Punct și de la capăt. Mai sinceră, mai greu de acceptat, mai neliniștită în procesul de liniștire, dar mult mai în confort cu mine.

Stare de acel bine în devenire.

*
Aşteptăm topurile amintirilor voastre din anul 2019 în word, cu diacritice, pe adresa [email protected], până pe 5 februarie 2020. Mai multe detalii despre acest fel de top aici, într-o invitaţie făcută în 2008, dar rămasă încă valabilă. (Redacţia LiterNet)

0 comentarii

Rubricile categoriei

Topuri & Retrospective

Publicitate

Sus