25.02.2020
Africa de Sud, un loc diferit de tot ce am văzut până acum, începând cu aerul, cu apa, solul, plantele, şi terminând cu oamenii. La micul dejun încerc în fiecare zi alte fructe, total necunoscute. Îmi scot carnetul, şi întreb cum se numesc. "Nu ştiu, eu sunt din altă parte de continent", îmi răspunde chelnerul. Renunţ. Mă mulţumesc să mă bucur de gustul lor.

La centrul de conferinţe se revarsă zilnic din împrejurimi mii de delegaţi din întreaga lume. Un adevărat Turn Babel, cu oameni de toate rasele şi vârstele, care în afară de engleză, lingua franca a zilei, vorbesc sute de limbi, pe diverse tonuri şi voci. Observ câteva negrese cu copii la sân. La mâini şi la picioare poartă brăţări care parcă au motive populare româneşti.

Încerc să aflu tot felul de lucruri, să văd, să înţeleg cât mai mult. Totul este nou pentru mine, nici nu ştiu cu ce să încep. Iau lucrurile aşa cum mi se prezintă. Apuc să fac doar puţin din ce-mi propun, deşi lucrez de dimineaţa până seara.

Ocazional mai schimb câteva cuvinte cu un tânăr steward mulatru, care are în grijă sala presei. Profită de conferinţă ca să-şi facă propria lui documentare. Ar vrea să facă sex cu femei din toate rasele, şi de pe toate continentele.

La sfârşitul conferinţei e mulţumit. Îmi dă şi o cifră: douăzeci şi patru. E prea epuizat ca să-mi dea detalii, şi mă îndoiesc că-şi va publica concluziile.

(Bucureşti, februarie 2020)

0 comentarii

Publicitate

Sus