26.03.2020
Ascultaţi în interpretarea formaţiei Orkid:

"BFF" (4,8 Mb)
"Acasă" (5,5 Mb)

(în perioada 1 ianuarie - 31 martie 2020, curatorul acestei rubrici este Richard Constantinidi)


Orkid (foto: Adi Tudose)

Bio

Orkid, trioul de shoegazeri nervoşi din Bucureşti, îşi defineşte stilul ca fiind post-traumatic blues. Pentru el este definitorie afecţiunea şi respectul pentru balene, orci şi tot felul de alte bestii marine, terestre şi extraterestre.

Având influenţe diverse, de la punk la post-rock şi de la blues la prog sau chiar muzică academică, Orkid a lansat primul ei LP - Standing Still in the Dark - în octombrie 2016, urmat de single-ul Beasts Apart în decembrie 2017, apoi de EP-ul (soundtrack) Suruaika în aprilie 2018 şi în sfârşit single-ul Daily Extinction prima colaborare cu Adrian Despot ca producător, la VdV Music Studi.

EP-ul Deraiat este primul material lor material în limba română şi produsul care cimentează relaţia pe care quartet-ul o are cu Adrian Despot, Sorin Pupe Tănase şi VdV Music Studio, Orkid găsind starea şi sunetul ideal alături de aceştia.

Pentru că trei dintre orci vin din zona producţiilor vizuale - Vlad este de formare scenarist şi regizor de film, iar Radu şi Luiz sunt animatori şi artişti grafici -, Orkid este un produs cinematic, care pune accentul şi pe vizualuri animate, ilustraţie şi design. Pentru un show cât se poate de special li se alătură artistul grafic Pisica Pătrată, unul dintre cei mai prolifici creatori de banda desenată şi muraluri stradale de la noi.

Componenţa:
Vlad Ilicevici: chitare, synthuri, voce,ukulele
Radu Pop: percuţie, synthuri, chitară
George Frătica: bass
Luiz Stockler: chitară. muzicuţă, synthuri


facebook - https://www.facebook.com/OrkidBand/
instagram - https://www.instagram.com/orkid_band/

0 comentarii

Publicitate

Sus