05.03.2005


Ea spune că toate gâştele sunt smintite, prin urmare ar trebui strânse cu năvodul şi strecurate în Primărie, fără răutate, doar aşa de amorul artei. Oricum, ar fi mult mai frumos ca pe stradă să vezi pinguini, în drum spre cafenea, sau girafe cu strabism în staţia de autobuz, lângă pensionare cu umbrele înflorate.



Fireşte că nu pinguinii vor merge la cafenea, ei obişnuiesc să se plimbe doar spre pescărie şi cofetărie, chiar dacă fata cu ochelari s-a jurat că a văzut unul lângă Biserica Neagră, tupilat după un pom, luptându-se cu un hulub pentru o coadă de peşte.



Cred că a minţit, că doar porumbeii nu se îndoapă cu peşte, ci doar cu grăunţe, floricele de porumb şi firmituri de eugenii. Altfel de ce şi-ar fi aplecat capul ? Îţi spun eu, a plecat rapid, n-a vrut să dea explicaţii mai multe, despre cum, când şi de ce ar fi văzut pinguinul lângă hulub, când ar fi putut să recunoască pur şi simplu că a zărit doar nişte biete gâşte cu un amărât de câine.



Domnul de pe strada Sf. Ioan nr. 24, de 34 de ani îi hrăneşte cu pâinea pisicilor, dar ele nu se supără, mai ales acum când e frig şi stau toată ziua pe sobă, ghemuite şi torcătoare, pufoase pe alocuri, ascuţite pe la gheare.


0 comentarii

Publicitate

Sus