30.04.2020
Ascultaţi două piese din repertoriul formaţiei AcvilA:

"Dulci cuvinte" (5,17 Mb)
"Timpul" (4,26 Mb)

(în perioada 1 aprilie - 30 iunie 2020, curatorul acestei rubrici este Richard Constantinidi)



Despre AcvilA

Perioada de activitate: 2000 - 2003
Localitate: Iaşi
Gen: rock alternative

Formaţia a fost înfiinţată în 13 mai 2000 şi activează timp de aproximativ trei ani, după care solista a plecat definitiv în SUA, iar trupa se destramă.
Muzica a fost compusă de AcvilA; versurile au fost compuse de Iulia Preotu.
Numele vrea să simbolizeze forţa, graţia, agresivitatea şi ideea de ascensiune din muzica şi ideologia formaţiei.
Iulia Preotu a cântat în SUA cu Me Talk Pretty.

Componenţa 2000 - 2003
Sorin Petrilă - tobe, student la mecanică (n. 13.09.1979, la Botoşani)
Emanuel Filip - bass, student la Conservator (n. 06.08.1973, la Iaşi)
Iulian Croitoru - chitară (n. 13.09.1979 la Iaşi)
Iulia Preotu - voce, studentă la Arte Plastice (n. la Roman)

*
Dacă i-ar lua foc casa, Iulian Croitoru ar încerca să-şi salveze CD Player-ul, căştile şi acumulatorul. Dacă ar avea 3 dorinţe, şi-ar dori o chitară Gibson Les Paul, o staţie Fender pe lămpi si un procesor GT3.
*
Dacă i-ar lua foc casa, Emanuel Filip ar încerca să-şi salveze pianul, chitara şi mama. Dacă ar avea 3 dorinţe, şi-ar dori o sală de repetiţii dotată profesional, o sonorizare proprie pentru concerte şi un pian de concert Steinway. Basistul moşteneşte dragostea pentru muzică de la tată şi diplomaţia de la mamă. Emanuel Filip ar fi dorit să-l cunoască pe Beethoven să-l întrebe daca ar compune la fel trăind în zilele noastre.
*
Dacă i-ar lua foc casa, Sorin Petrilă ar încerca să-şi salveze chitara, staţia Fender şi casetele. Dacă ar avea 3 dorinţe, ar cere o chitară Fender Telecaster, ar vrea sa devină cântăreţ de jazz şi ar vrea să aibă asigurată mâncarea pe viaţă ca să poată studia liniştit. Sorin Petrilă visează la o colaborare cu Roben Ford.
*
Iulia Preotu a moştenit forţa interioară şi credinţa în Dumnezeu de la mama ei. Vocalista se consideră încăpăţânată, sensibilă, luptătoare si prea serioasa; tocmai de aceea in general orice lucru care îi place tinde sa depăşească stadiul de hobby. Face vioară în clasele I-IV şi este vocalistă de când a pornit proiectul AcvilA în anul 2000. Deşi s-a născut in Roman, Iulia Preotu locuieşte în Iaşi de la 5 ani. Despre Iaşi, consideră că este un oraş cu multă istorie şi cu oameni calmi. Poţi trăi liniştit. Dacă i-ar lua foc casa, ar încerca să-şi salveze colecţia de lucrări de artă, compoziţiile şi poeziile proprii şi căţelul. Dacă un peştişor de aur i-ar dărui trei dorinţe, vocalista ar ceda două din ele şi şi-ar dori numai să păstreze peştişorul de aur. Iulia Preotu ar fi vrut să-l cunoască pe Salvador Dali să-l întrebe care e părerea lui despre narcisism.

Discografie
Demo (2000)
Dulci Cuvinte (2002)

0 comentarii

Publicitate

Sus