29.05.2020
În această perioadă în care pandemia insistă să se prelungească, jurnalul actorilor aflaţi în izolare cred că e de bun augur. De această dată, intrăm în dialog (para)teatral cu actorul Adrian Văncică de la Teatrul Nottara din Bucureşti.


Lavinia Lazăr: Cum arată o zi în izolare structurată pe ore?
Adrian Văncică: Hai să nu facem o tragedie din această izolare că nu e cazul. O zi arată cum se pricepe fiecare să-şi îndulcească traiul cu el însuşi. Că suntem actori şi nu e uşor de trăit nici măcar noi cu noi. Partea rea e că seamănă prea tare zilele între ele.

L.L.: Ce activităţi diferite practicaţi acum, în timpul izolării şi nu v-aţi fi gândit niciodată că le veţi desfăşura?
A.V.: Dau de mâncare la guguştiuci. Zilnic. Şi îi aştept să vină şi mă uit la ei cum mănâncă. E vorba de o pereche de înaripaţi.

L.L.: Încercăm să nu facem exces de ştiri negative, de tensiuni şi ne umplem timpul cu...?
A.V.: Jocuri video, scris, filme, macao.

L.L.: La ce planuri personale şi profesionale aţi fost nevoit să renunţaţi înainte de pandemie?
A.V.: Multe planuri au căzut, spectacole, filmări, o nuntă la care trebuia să fiu naş...

L.L.: Din punct de vedere psihologic, prin ce stări şi emoţii aţi trecut şi cum vi s-a adaptat corpul în această perioadă sedentară?
A.V.: La început a fost o oarece stare care s-a diluat între timp. Nu mă mai uit la ştiri. Deloc. Şi nu, nu m-am îngrăşat dacă asta era întrebarea.

L.L.: Cu ce documentare / filme / muzică vă delectaţi în acest timp?
A.V.: Tot ce e pe Netfix şi HBO Go.

L.L.: Ce cărţi restante şi-au găsit locul pe noptiera dumneavoastră?
A.V.: Nu am nervi de citit. Dacă aţi uitat, şcoala se face acum de acasă şi eu am două eleve non stop pe cap:))) Maxim am răsfoit Andrei Pleşu şi Slavomir Hasek.

L.L.: Consideraţi că după aceste zile, activităţile obişnuite vor fi mai conştientizate şi vă veţi schimba perspectiva atât profesională, cât şi cea socială?
A.V.: Vor fi nişte schimbări, evident, pe care încă nu le ştiu şi nici nu pot să le intuiesc prea exact. Însă nu vom avea încotro şi ne vom adapta la noua gramatică. Profesional şi social.

L.L.: Cât de implicat aţi fost din punct de vedere civic în soluţionarea problemelor actuale?
A.V.: Am participat la campanii de conştientizare a publicului, pe genul #staiacasa şi apoi la alte campanii de întrajutorare am donat bani.

0 comentarii

Publicitate

Sus