30.05.2020
Pînă mai ieri, Simona Halep apărea pe stradă cu o sticlă de Dorna în mînă îndemnîndu-ne să ieşim pe afară. Azi, în vreme de molimă, stăm în casă. Valorile intimităţii. Apropierea de pereţi. Dezvoltarea imaginaţiei în spaţii închise şi, mai presus de toate, evitarea virusului care pîndeşte pe drum. Mitocanii le spuneau bătrînilor din tramvaiele ticsite că moartea îi caută pe-acasă şi ei umblă brambura în oraş.

După tradiţie, moartea vine acasă. La adresă. Vine la fereastră, umblă prin grădină. Moartea bună te ia din casă. Cea rea, de oriunde. O bătrînă ţărancă spunea deunăzi, rîzînd pe uliţa satului: "Parcă virusul mă găseşte!" Cum s-o găsească, dacă nu era la domiciliu. Nu staţi nici în casă, nici în afara ei. Staţi în prag. Aşa îi zăpăciţi pe viruşi şi-şi iau cîmpii. Se duc pe pustietăţi.


text: Şerban Anghelescu | colaj: Ruxandra Grigorescu

***
#CasaDe_aCasa | Istorii din loc în loc, la un loc este o campanie online de colectare a unor istorii despre locuire ce se vor constitui într-o arhivă. Fiecare dintre noi are poveşti ale locuirii în propria casă ori aiurea. Trimite pe adresa [email protected] o poveste şi o imagine (foto, colaj sau elemente vizuale) care să o ilustreze. Adaugă şi câteva cuvinte despre tine sau ataşază un link către website-ul personal / pagina de instagram sau facebook. Contribuţia ta va fi parte din Arhiva Timpului Prezent şi din rubrica casa de-a casa de pe LiterNet.

0 comentarii

Publicitate

Sus