15.03.2005
Miercuri, 16 martie, începînd cu ora 17.00, Editura Polirom împreună cu Institutul Cervantes lansează volumul antologic Poezii de Jorge Luis Borges (selecţie, traducere şi prefaţă de Andrei Ionescu, cu ilustraţii de Tudor Pătraşcu). Prezintă: Andrei Ionescu, Marius Chivu, Cornel Mihai Ionescu, Ioana Zlotescu şi Denisa Comănescu. Participă Excelenţa Sa, Domnul Adrian Guillermo Mirson, ambasadorul Republicii Argentina la Bucureşti. Lansarea cărţii va include şi o lectură poetică în interpretarea actriţei Irina Petrescu.

Evenimentul, care va avea loc la sediul Institutului din strada Marin Serghiescu nr. 12, Bucureşti, face parte din seria manifestărilor prilejuite de aniversarea a zece ani de la înfiinţarea Editurii Polirom.

"S-au întrunit, în sfîrşit, condiţiile prielnice pentru a putea aduna într-un volum Poeziile lui Jorge Luis Borges. Este foarte semnificativ faptul că activitatea lui literară a început şi s-a încheiat cu poezia. Mai mult, se poate spune că opera lui literară este în mod esenţial poezie. În înţelesul amplu şi profund pe care i-l dă scriitorul însuşi: «Cred că unui poet (şi mă gîndesc uneori la mine ca fiind unul) toate lucrurile îi sînt date pentru a fi transformate în poezie. Orice experienţă trebuie să se transforme în poezie, şi dacă am fi cu adevărat poeţi, ne-am gîndi că fiecare clipă din viaţă este frumoasă, chiar dacă nu pare întotdeauna. Pînă la urmă, însă, amintirea transformă toate lucrurile în frumuseţe. Sarcina noastră este să transformăm emoţiile, amintirile, chiar şi pe acelea triste, în frumuseţe. Asta avem noi de făcut, şi marele nostru avantaj este că nu putem îndeplini această datorie niciodată. Sîntem totdeauna doar pe punctul de a o face»", afirmă Andrei Ionescu în prefaţa cărţii.

Puteţi citi în Atelier LiterNet, prefaţa acestui volum, precum şi un fragment din antologia de poezie Borges.


0 comentarii

Publicitate

Sus