20.10.2020
N-o mai văzuse de ceva vreme, auzise că e bolnavă. Dar continua să-i populeze imaginaţia, să se gândească la ea, ocazional chiar s-o viseze.

Când s-a făcut bine, a revenit la facultate, şi a întrebat cine-i poate împrumuta notiţele de la cursurile la care lipsise, ca să şi le copieze. S-a oferit el: "Scriu pe caiete mari, studenţeşti, sunt destul de grele, pot să ţi le aduc acasă." Aşa a aflat unde stă, un mic apartament de două camere, la bloc, închiriat pentru ea probabil de părinţi. Totul era absolut modest şi impersonal la el, cu excepţia poster-ului uriaş din camera de zi, un cuplu de hippy făcând sex, el aşezat în lotus, ea stând în fund deasupra lui. Yab-yum, sex tantric. Atât de mult contrasta asta cu imaginea colegei convalescente care are nevoie de ajutor ca să recupereze cursurile pierdute, încât s-a scuzat, invocând un motiv neverosimil, şi a plecat imediat, ca să nu-şi dea emoţia în vileag.

O vreme Ileana a lipsit din nou de la ore, de data asta nemotivat, pentru că nu mai era bolnavă. Cum nu avea telefon, a trebuit să se ducă la ea ca să-şi recupereze caietele.

Când a sunat la uşă, a auzit voci înăuntru. Ileana a deschis veselă uşa: "Ce bine că ai venit, nu ştiam cum să fac să-ţi înapoiez caietele, am fost aşa ocupată zilele astea că n-am mai ajuns la cursuri". Nu era singură, era cu un tânăr de vârsta lor, pe care-şi amintea vag că-l mai văzuse, deşi n-ar fi putut spune nici unde, nici când. Dar nu avea nici o importanţă, nu pentru el venise.

"Caietele sunt pe masă, poţi să le iei când pleci", i-a spus atunci Ileana. "Noi tocmai ne duceam în dormitor, de ce nu vii şi tu?", a continuat ea privindu-l peste umăr, în timp ce, urmată îndeaproape de musafirul ei, dispărea prin cadrul uşii flancate de poster-ul cu cele două corpuri tinere, goale, intim încolăcite şi întrepătrunse.

(Bucureşti, octombrie 2020)

0 comentarii

Publicitate

Sus