13.12.2005
Spune-mi o poveste. Haide, lasă ecranul ăla, scoate telefonul din priză, încuie uşa şi vino aici, lângă mine. Am pregătit un ceai şi o cafea, putem să facem schimb dacă vrei. Lasă copiii, lasă colindele, nu mai deschidem uşa pentru nimeni, da, bradul e frumos şi anul ăsta, şi cadourile sunt desigur, importante dar până mâine mai e.

Ia-mă în braţe. În seara asta vom sta şi vom fuma ca turcii. Nu, nu am chef să facem dragoste, asta nu înseamnă că nu ne mai iubim, pur şi simplu prefer să mă bucur de tine aşa, de aproape, uite, o să stingem lumina şi o să aşteptăm să înflorească pe geamuri florile gheţii.

Spune-mi un secret în seara asta. Spune-mi când m-ai iubit cel mai mult şi am să îţi spun când te-am urât cel mai intens. Pe urmă am să îţi spun de ce nu te-am ucis atunci în ziua aia, iar tu ai să recunoşti poate vreunul din motivele pentru care m-ai dat jos de pe piedestalul pe care mă urcaseşi mai demult. Haide, îmi spui? Dacă îmi spui, am să îţi ofer în schimb o confesiune completă despre ce anume îmi place la tine, ce ştiu că nu am să găsesc la nimeni altcineva, ce te face să fii tu, doar tu şi nimeni altcineva să nu poată vreodată să mi te înlocuiască.


© compoziţie Dana Sandru


Spune-mi o poveste. Uite, îţi ofer în loc de colăcuţ şi nuci, în loc de cozonac şi turtă dulce, în loc de carnea porcului şi-a vacii... ce pot să-ţi dau în schimb, de aici de unde stau fără să pot să mă mişc înspre tine... îţi dau cuvinte. N-or să-ţi ţină de foame ci de urât, de dor, de distanţă.

Da, da, cu tine vorbesc. Ştii bine că doar cu tine îmi petrec clipele astea de alienare, când mă obosesc colindele, reclamele, culorile, mirosurile, când vreau doar să te privesc în mine, să mă văd în tine.

Spune-mi o poveste. Poveste de-adormit iubita.
*****



Aşteptăm, ca în ceilalţi ani, contribuţiile literare ale autorilor noştri, ale colaboratorilor periodici sau ocazionali, ale prietenilor din imediata apropiere şi, de ce nu, oricum nu în ultimul rând, ale cititorilor noştri. Textele pe care le-am primit deja şi pe care sperăm să le primim în continuare vor fi publicate într-o rubrică, intitulată desigur Crăciun LiterNet 2005, în cadrul secţiunii Atelier, în fiecare zi câte unul sau două. Tema anului acesta este Poveste de adormit iubita/iubitul. Adresele de e-mail la care puteţi trimite poveştile sunt:

[email protected]
[email protected]

0 comentarii

Publicitate

Sus