19.12.2005
O să mîncăm împreună în curînd, prepar eu totul în timp ce tu stai şi te uiţi la mine bînd un pahar, două, de vin roşu, aburind a scorţişoară.

Apoi, după ce mîncăm, încet dar pe săturate, bem şi ne veselim, mergem la duş unde te voi spăla. Tu nu trebuie decît să mă asculţi şi să-ţi ţii mîinile în sus din cînd în cînd, sau să îţi depărtezi picioarele. După asta, te şterg, te iau în braţe şi te aşez pe prosop, pe pat.

Îţi voi tăia cu grijă unghiile de la mîini şi de la picioare, ţi le voi săruta, te voi pieptăna şi da cu parfum, ca şi cum te-aş pregăti nu pentru somn, ci pentru sărbătoare, şi, în fine, la lumina lămpii încet îţi voi spune poveşti special închipuite doar pentru tine, pînă cînd ţi se vor închide pleoapele.

Atunci voi stinge lampa, te voi întoarce cu spatele şi lua în braţe... zîmbind amîndoi ne vom trezi la fel dimineaţa. În picioarele goale vom păşi curioşi spre bradul împodobit.





Aşteptăm, ca în ceilalţi ani, contribuţiile literare ale autorilor noştri, ale colaboratorilor periodici sau ocazionali, ale prietenilor din imediata apropiere şi, de ce nu, oricum nu în ultimul rând, ale cititorilor noştri. Textele pe care le-am primit deja şi pe care sperăm să le primim în continuare vor fi publicate într-o rubrică, intitulată desigur Crăciun LiterNet 2005, în cadrul secţiunii Atelier, în fiecare zi câte unul sau două. Tema anului acesta este Poveste de adormit iubita/iubitul. Adresele de e-mail la care puteţi trimite poveştile sunt:

[email protected]
[email protected]

0 comentarii

Publicitate

Sus