05.01.2006
Ascultaţi în interpretarea Coralei Euterpe piesele:

  "Barcarola" (Fr. Schubert - 2,63 Mb)

  "Duo seraphim" (Tl. da Vitoria - 1,53 Mb)


Corala Euterpe este condusă de Georgeta Aldea, dirijor. Anul acesta Corala a marcat, printr-un concert aniversar ce a avut loc la Sala Radio, 15 de ani de la înfiinţare. Piesele interpretate de obicei de Corala Euterpe, parte din ele urmând a fi prezentate pe LiterNet în lunile viitoare, aparţin muzicii universale şi celei româneşti clasice, religioase şi folclorice.



Corala Euterpe este formată din eleve şi absolvente ale Colegiului Naţional "Elena-Cuza" din Bucureşti şi a fost înfiinţată în anul 1990 din dragostea pentru muzică şi tineret a dirijoarei Georgeta Aldea. Corala a concertat cu succes atât pe scenele bucureştene, cât şi pe cele ale festivalurilor şi concursurilor naţionale şi internaţionale – Concursul Coral organizat de Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (1991 - prezent), Festivalul Carmina Tenera (1995), Festivalul pentru Copii de la Nantes (Franţa, 1995), Festivalul-Concurs de Muzică Contemporană de la Miedzyezdroje (Polonia, 1996), Festivalul "Vocal Tour" de la Graz (Austria, 2000), Festivalul-Concurs de Muzică Religioasă de la Preveza (Grecia, 2004).

Corala Euterpe este deţinătoarea a numeroase distincţii şi premii, cum ar fi: Premiul I la Festivalul Şcolar bucureştean (1991 - până în prezent), Premiul I la Concursul Naţional al Corurilor Liceale (2001, 2003), Diploma de onoare acordată de Asociaţia Naţională Corală pentru înaltul nivel al activităţii artistice, Premiul "Anton Dogaru" acordat de Asociaţia Naţională Corală, Diploma de excelenţă acordată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Premiul II la concursul de Muzică Religioasă de la Preveza (2004, Grecia).


0 comentarii

Publicitate

Sus