28.01.2006
Pentru că mama mea e ocupată şi mama lui a obosit, pentru că musai trebuie să mergem la lucru, dimineţile eu şi după-amiezele el, căutăm bunică pentru Irina. Nu vrem să-i zicem „bonă”, nici „femeie la copil”. Valu a zis să fie cam ca doamna aia de pe etichetele „ untdelemn de la bunica”, să aibe părul alb strâns în coc, ochelari cu ramă aurie şi chip plăcut, voce melodioasă şi răbdare de înger, să fie în putere şi să nu sufere de boli transmisibile la bebeluşi. Eu îmi doresc tare mult să poată să o iubească pe Irina şi să dorească să o înveţe chestiunile elementare: scrisul, cititul, tabla înmulţirii, Luceafărul şi geografia patriei. Evident, glumesc. Dar tare mi-ar plăcea să găsim pe cineva care să ne ajute cu deprinderile de bază: cum să nu mai arunce mâncarea pe pereţi şi cum să ţină corect linguriţa, mersul nesusţinut, treaba cu oliţa, spinoasa problemă cu obiectele ascuţite precum şi pe cea cu caloriferele fierbinţi. Dacă mai ştie şi poveşti în care copiii mici nu-s terorizaţi de maştere, vrăjitoare şi balauri şi nici nu mor îngheţaţi cu o grămăjoară de chibrituri în faţă, e perfect.

Menţionăm că puştoaica e relativ cuminte, încă doarme de două ori pe zi, mănâncă la ore fixe şi vorbeşte frumos pe limba ei, ştie să ceară apă şi să-şi lipească ferm buzele când nu mai doreşte să mănânce. Nu scuipă şi nu înjură, nu muşcă, ocazional zgârie dar promit să fac tot posibilul să-i tai unghiile.

Pe lângă îngeraşul despre care ştiţi deja o mulţime de lucruri, bunica de împrumut ar trebui să tolereze pisicile, întrucât avem şi un copil păros, care doarme pe jos.

Dacă ştiţi pe cineva care se potriveşte profilului, vă rugăm să ne scrieţi urgent, suntem aproximativ disperaţi şi bolnavi de grijă, paranoici şi speriaţi (vai, mamă, ai grijă pe cine bagi în casă, că se întâmplă tot felul de nenorociri.) Adresa e cea cunoscută: [email protected]

Mulţumim anticipat!

PS: evident, nu pe ochi frumoşi... deşi-s frumosi!

0 comentarii

Publicitate

Sus