13.08.2022
O, bucurați-vă! În sfârșit, Binele planetar se instaurează pe deplin, în vremurile acestea în care corecții politic au prins rahatul de partea convenabilă și jubilează: Uraaa! Trăiască Imperiul Binelui multilateral dezvoltat. Vive L'Empire du Bien! Liberté, égalité, fraternité! Vârful la căpiță al instaurării Binelui triumfător definitiv este coronavirusul planetar și stârpirea triumfătoare a acestuia de la New-York și până în orice fund de lume, Sri Lanka sau triburile berbere. Prin el vom alunga Răul, căci Binele a avut nevoie întotdeauna de Rău, dar niciodată ca acum. Prin Consensul planetar al Uniformizării vom urî și ne vom lupta numai cu ceea ce este de urât și ceea ce este de luptat: coronavirusul, rasismul albilor împotriva negrilor, pardon, afro-americanilor, identitățile regionale terorizante (de pildă, renașterea suveranismului ponderat în țările din Estul european), integrismele islamice, populismele á la Erdogan etc., etc. Ne vom da de ceasul morții ca politicienii să fie unul și unul, tot mai corect politicește și să adopte legi tot mai corecte corectissime, să lupte contra toxicității azbestului, contra pedofiliei, a fumatului cancerigen, a homofobiei din Biserică, a xenofobiei din Ferentari etc., etc.

După aceasta se va instaura pe deplin Imperiul Mondial al Binelui. Desigur, va trebui mai întâi să se aneantizeze iregularitățile neliniștitoare, excepțiile, să ne ținem cu grijă limba între dinți, să fim tot mai docili, mai oițe Dolly. Căci, trebuie să înțelegem - reglementarea Binelui și a Consensului planetar necesită sacrificii. Uniformizarea cere o lume fără canini, pe care am început să o trăim deja: o lume a zahărului fără zahăr, a războaielor fără lupte, a ceaiului fără teină, a cafelei fără cofeină, a surprizelor organizate fără surprize, a disneyizării planetei (un fel de hitlerizare sau ceaușizare, dar fără violență, liber și tâmp consimțită) până la încopilărirea generală, a țigărilor electronice fără tutun și a berii fără alcool, a mezelurilor extra-slabe și așa mai departe.

Ca urmare a reglementărilor Binelui planetar, insidios în derulare, vom fi fericiți și numai fericiți în baia inocenței însiropate. Nu vom mai avea alternative problematice și negative: la democrație, de pildă, la drepturile omului, la comunicarea globală, la solidaritate, la pace. La naiba cu îndoiala, la naiba cu ironia devastatoare sau cu meditatio mortis, sentimentul acela diafan de înserare, de trecere! Nu! Jos cu recviemurile!

Mai degrabă să ne concentrăm pe body building, de pildă. Fiind absorbiți zi de zi, ore în șir, de corp, de gimnastica de recuperare și cros, precum leucocitele în țesutul canceros, nu ne va mai duce mintea la alte alea. Căci avea dreptate bătrânul Dosto, când spunea: "Mă întreb cui trebuie să-i mulțumim că a lucrat atât de dibaci asupra minților noastre, că nimeni nu mai gândește cu mintea lui". Și iată marele avantaj: nu vom mai avea îndoieli, ca să ne punem, vai! de-a curmezișul Binelui.

Căci Binele universal e autosuficient sieși, iar omul Binelui nu poate să fie decât mulțumit de sine și de Univers. Și atunci o vom ține tot într-o petrecere. Închipuiți-vă o Sărbătoare Universală, un fel de Cântarea României planetară. Imaginați-vă un fel de Love Parade nu numai la Berlin, ci în toate orașele lumii, împânzit ca o brâncă pe tot globul: cu femei cu barbă, cu scopiți, hermafrodiți, transsexuali împuiați-despuiați în puf de gâscă și vedete por(no)coase devenite oameni de stat, congresmene și judecători. Ooo, ce mai chiu și chef se va-ncinge atunci în lumea Consensului vidat de esențe inutile, în ce perinițe universale se vor pupa dalai lama cu Mădălina Ghenea photoshopată, Putin cu cea mai bașoaldă muiere din Tadjikistan sau Vasileasca cu Donald Tusk și Jean de la Craiova. Normatorii Națiunilor Unite Universale vor planifica manifestații după manifestații pașnice ale poporului unic global, sărbători planetare ale Coeziunii mondiale: Anul internațional al păcii, Anul copiilor victime inocente ale agresiunilor, Săptămâna solidarității contra rasismului (alb, desigur), Deceniul transportului cu cotiga în Africa, Al doilea deceniu al apei potabile (tot în Africa), Pour une Paix durable à Tombouctou și, desigur, măreața Zi Cacamaca.

Vor fi eliminate cu strășnicie toate excepțiile, opozițiile, toate incoerențele, toate adversitățile Normei și Unificării. Oamenii vor crede (deja cred) numai în ceea ce văd la televizor. Doar atunci Consensul va fi autoindus, va deveni incurabil, autosuficient. Doar atunci orice sămânță de nemulțumire și contradicție va fi lichidată în creierele noastre.

Ooo, atunci Binele Suprem va fi decretat de Justiția Corectitudinii Politice. În funcție de ce va stabili aceasta, binele va lupta și împotriva sexismului; și luptă și dă-i contra relelor tratamente aplicate animalelor, contra gândacului ghebos și de Colorado, contra traficului cu fildeș și cu blănuri de leopard, contra responsabililor cu ploile acide, contra poluării, a desfigurării peisajelor, a fumatului, a topirii ghețarilor în Antarctica, Antarctida și pe unde se mai găsesc, a colesterolului, a SIDA; mă rog, contra a ceea ce se va dispune la televizor, așa cum este filtrat, scopit, epurat, vizat de comitete și comiții, până ce iese totul așa cum trebuie: aseptic și demn de bătut în cuie în mințile noastre cu piroanele Bunului Simț atoatesimțitor.

Și atunci totul va fi limpede ca cristalul. Se va termina cu misterele și penumbrele, cu ascunzișurile sufletești. Totul va fi sub lumină, sub razele orbitoare ale proiectoarelor: parcurile de distracții ce vor îngrădi planeta, castelele medievale reconstituite, Dracula Land, vitrinele pavoazate cu jde kile de mușchi țigănesc (pardon, rom), uriașele torturi festive, decorurile din rășini sintetice, vedetele și vedetuțele, falșii Elvis și falsele Marilyn, actorii anonimi agitându-se în costume de epocă. Ooo, fiți fericiți în această uzină a plăcerilor, în care trebuie să ne punem la un ison euforia bine asimilată; euforia Binelui, desigur, în închisoarea lui radioasă, unde ne vom cuminți și vom dormi liniștiți, așa cum odinioară mamele de la sate cumințeau pruncii dându-le mac. E drept, uneori dormeau până mureau. Dar noi nu vom muri nici de coronavirus, nici de hectolitri de coca-cola, nici de lipsa alternativelor, căci moartea noastră va fi doar spirituală, prin apatia, credulitatea, ignoranța, ipocrizia, surzenia și lentoarea noastră, aproape a tuturor. Și ne vom îneca într-o mare de Consens General. Uraaa, trăiască Imperiul Binelui!

Mene, mene, techel ufarsin!

0 comentarii

Publicitate

Sus