26.10.2022
uit, uit tot. La început le uitam pe cele dureroase. Durea sufletul, pac, băgăm la cutia de uitare; durea gândul rău, imediat îl împingeam la vale pe toboganul neantului. Și funcționa. Găsisem soluția. Apoi am aplicat-o la probleme de tot felul; băgăm sub preș tensiunea, făceam uitate greutățile și totul pleca. Certuri în casă? Probleme la muncă? Închideam gândul și uitarea se așternea ca o liniște albă. Și liniștea asta parcă mă tot ocupă. Ce spuneam? Am un defect? Ah, da. Nu mai știu care, dar mi-e bine cu el.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În octombrie 2022, grupul are 9.400 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu și Luchian Abel. (Desen de Adrian T. Roman.).

1 comentariu

  • Apreciere
    Vio Olti , 28.10.2022, 11:12

    Foarte frumos spus și să ști că așa este!!! După o viață trăită așa mă întreb de ce am procedat astfel, pe cine am protejat pe mine sau cei dragi mie????!

Publicitate

Sus