14.12.2006
Quijote e un spectacol care s-a născut la ideea doamnei Ioana Zlotescu, fost director al Institutului Cervantes. Şi, ca orice spectacol important din biografia Adei Milea, a avut mai multe etape de gestaţie, etape în care s-au implicat cu păreri, idei, aplauze, o listă imensă de prieteni din care pot fi amintiţi aici, cu certitudinea că sigur mulţi vor fi uitaţi: Miguel de Cervantes, Miguel de Unamuno, Jorge Luis Borges, Victor Ioan Frunză, Emil Brumaru, Sorin Mărculescu, Victor Ivanovici.

În mod firesc, de la prima apariţie, spectacolul Quijote a captivat publicul şi l-a determinat pe producător (A&A Records) să o "preseze, şantajeze, ameninţe" pe Ada Milea să intre în studio pentru a înregistra albumul Quijote.

Unul dintre factorii emoţiei pe care o degajă spectacolul se naşte din continua legătură între interpreţi şi public. Poate de aceea prima încercare de a înregistra albumul în studio a fost găsită de către artişti şi producător nesatisfăcătoare. Şi a fost... noiembrie... Timişoara, un concert de neuitat pentru spectatorii din acea seară, un concert care a devenit albumul Ada Milea Quijote.

Nici cronicile laudative, nici aprecierile publicului, nici tirajele impresionante nu au reuşit să îi dea Adei senzaţia lucrului împlinit atunci când ţinea în mână CD-ul cu Quijote. Ceva lipsea. Ea (împreună cu toţi cei implicaţi în acest proiect) crease un spectacol şi lumea a obligat-o să "scoată" un CD. Era nedrept. Şi, pentru că în lume uneori există dreptate, a venit ideea salvatoare.

Până aici a fost legendă. Povestea începe atunci cînd introduci DVD-ul Quijote în aparat. Şi nu se mai termină pentru că îl tot revezi şi-l revezi...

"Umorul debordant, ironia tandră, cinismul aproape calin se îngemănează în unul dintre cele mai fericite experimente culturale româneşti din ultima vreme. Quijote-le Adei Milea transcende genurile şi anulează prejudecăţile: la confluenţa artelor şi a sensibilităţilor (de la "teatrul sărac" la îndrăznelile muzicale postmoderniste), autoarea a pus la bătaie nu doar o enormă abilitate artistică, ci şi o serioasă implicare intelectuală. Departe de a-l trăda pe Cervantes, varianta Milea ni-l readuce în întreaga lui expresivitate." (Mircea Mihăieş)



Distribuţia spectacolului înregistrat pe DVD
Ada Milea - Quijote,
Dorina Chiriac în rolul lui Sancho,
Romulus Chiciuc - un alt Sancho (vioară),
Adrian Cristescu (pian) şi
Bogdan Burlăcianu în rolul unui alt Quijote



Echipa tehnică
Florin Piersic Jr. - Producător Executiv
Andi Enache - Producător A&A Records
Luminiţa Petre / Dan Pleşa - Project Manager

Studio - Musitech A.V.
Mihoc Ciprian - Recording Engineer
Şuteu Mihai - Recording Engineer
Geadau Ionuţ - Cameraman
Andi Ioniţă - Cameraman
Cristian Puşcaş - Cameraman
Tiberiu Iordan - Cameraman
Florin Piersic Jr. - Cameraman
Adrian Mihai - Sunet
Mihoc Ciprian - Mixaj sunet şi mastering

Tracklist Quijote DVD
Playlist concert

Scriu. Plecarea (5:47)
Insula (2:28)
Mori (3:30)
Oi (3:44)
Cearta (2:26)
"Suverană stăpână" (6:37)
"Subterană stăpână" (2:47)
Cartea (1:58)
Toboso (2:23)
Nebun. Păpuşar. Despăgubiri (7:11)
Înscenări. 3.300 de bice (5:38)
Sfaturi (2:26)
Sancho-n insulă (2:02)
Bice pe bani (2:58)
Final: oglinzi (3:39)
Bonus Bis: Insula, Sancho-n insulă, Bice pe bani (fragment)
Bonus Video: Final alternativ (1.48)
Behind the scene (9.47)



Vezi primele trei piese de pe DVD-ul Quijote:



Contact A&A Records: Andi Enache
PR & Events Coordinator A&A Records/Warner Music Licensee
0723.628.096 / 211.77.41 , Strada Ocolului 20, Sector 2, [email protected]

0 comentarii

Publicitate

Sus