12.04.2007
Ascultaţi din concertul din 1 martie 2007 (Club Expirat) trei piese live cu Butterflies in My Stomach:

"Act As If" (Stoicovici / Dinu / Coman, 5,17 Mb)
"Tricoul" (Stoicovici / Dinu, 4,75 Mb)
"Fever (electro cover)" (Davenport / Cooley, 5,38 Mb)



Butterflies in My Stomach
Butterflies in My Stomach (BIMS) a fost prezentată de BBC România ca fiind una dintre puţinele trupe care promovează acid-jazz-ul în România ("Romanian Underground" - BBC - 20.12.2005)

La sfârşitul lunii august 2006, BIMS a fost selectată printre cele mai bune trei trupe noi din lume, la secţiunea Electronic, în urma unui concurs iniţiat de casa de discuri Sony şi de prestigioasa publicaţie Billboard. Competiţia a avut ca scop descoperirea de tinere talente ce vor fi promovate şi vor avea şansa întâlnirii cu oameni importanţi din industria muzicală. La această competiţie s-au înscris 8.000 de piese înregistrate de grupuri din peste 80 de ţări, la secţiunile Electronic, Rock şi Urban. BIMS a fost una din cele trei trupe selecţionate la categoria Electronic - Around the World.

BIMS este un proiect care a luat naştere în primăvara anului 2005, având în componenţă patru din foştii membri Baba Novac (www.baba-novac.ro). După realizarea albumului de acid jazz Pastel Acid şi promovarea acestuia, componenţii trupei s-au orientat către colaborări în cadrul altor proiecte.

Astfel, Bujor (bas) a colaborat cu trupele Cri Gri, Margento (a participat la înregistrarea primului album) şi a scris muzica pentru două eseuri coregrafice: Above The Roof (prezentat la Bucureşti, Viena şi Paris în cadrul proiectului internaţional Terrains Fertiles) şi ssst... (pentru acest proiect a fost filmat şi un videoclip pentru care operatorul Ovidiu Guzu a câştigat premiul APTR 2005 pentru imagine).

În vara anului 2006, Maca a început o colaborare cu Matt Johnson, pianistul cunoscutei trupe britanice Jamiroquai, colaborare care s-a concretizat, până în momentul de faţă, cu o piesă White Light şi un videoclip al acesteia.

Concerte: Cluburi în Bucureşti (Art Jazz Club, Club Prometheus, Club A, Orange Concept Store, Expirat), Cluj (Roland Garros), Craiova (KubiK), Festivaluri (Stufstock 2005,2006), Radio City FM - live în studio.

Difuzari: Radio Guerrilla, RFI, City FM, Radio Bucureşti, PRO FM, Radio Alternativ, Rodon (95 fm / Grecia), TVR (1,2 Cultural, Internaţional).

Pagina web oficială: www.butterflies-in-my-stomach.ro.
Pagina web alternativă: http://www.myspace.com/bimsromania.

Genul muzical abordat însumează elemente de funk, nu-jazz, electro, trip-hop, chill.

Formula de concert este:
Maca - voce
Meghi - pian electric şi sintetizator
John - chitară
Bujor Stoicovici- chitară bas
Laurentze - tobe
Ieronim - trombon, sampling, drum programming


Vezi videoclipul piesei White Light:

0 comentarii

Publicitate

Sus