17.06.2003
Fătuca e clasa a opta, nu credeţi că se puseră profesorii în şedinţă să trimită 5 delegaţi dintre elevi să petreacă o zi la liceu? Fata mea nu a fost aleasă, dar psihologa, profesoara cu copiii care au probleme, ea trebuia să-i ducă acolo, a avut dreptul de Veto. Fata mea nu are probleme cu profesoara respectivă, un semestru s-a chinuit profesoara să facă un copil să zâmbească, să fie fericit, nici un rezultat, până l-a prins fătuca pe coridor, nu ştiu ce dansul ploii, ori ce i-a făcut , dar băieţelul a râs în hohote.

A mea fuga afară, apăruse psihologa pe coridor, în pauze nu e voie să fii pe coridor, a tot aşteptat să fie pedepsită că în loc să fie în curte în pauză e pe coridor.

De la începutul anului se ocupă de Sarah.
Autobuzul de şcoală ia şi pe grădinari. Sarah e la grădiniţă. Mi-a povestit fătuca:
- Mami, cum m-am urcat în autobuz mi-am dat seama că e îngrozită. Cum am fost eu când am ajuns în Canada, când tati m-a lăsat în curtea şcolii. Nu am plâns, nu am strigat când a plecat, să nu râdeţi de mine. M-am uitat prin gard sperând să vină, să nu mă lase acolo, s-a uitat de nu ştiu câte ori înapoi, dar nu a venit să mă ia. V-am auzit ce aţi vorbit înainte, cum v-aţi plănuit care să mă lase acolo.

Aşa a fost, a venit un coleg acasă că se duce după ea, eu nu şi nu, să înveţe să stea pe picioarele ei, ce-a ieşit...
Sarah după luni de zile vorbeşte cu fătuca mea, oricum o protejează în curtea şcolii, fătuca e capul răutăţilor în şcoală, cel mai activ şi rău copil din şcoală.
Rău în sensul că are replică, activ în sensul de căpitan de baschet, de fotbal, de alte sporturi. Toată e vânătă.

A picat la Veto cel mai deştept copil din şcoală, după note, a mers fata mea în locul lui.
Ieri au adunat două clase să spună cei 5 impresii de la liceu.
A mea a zis:
- Păcat că sunt numai două clase, era dublu "fun" de erau trei... Liceul nu e ce ne imaginăm noi. M-am plictisit de moarte o zi întreagă. La orele lor de ştiinţe n-am înţeles nimic, dar nu cred că trebuie să ne facem probleme, dacă fratele meu e printre primii la matematică acolo, noi putem face şi mai bine. E ciudat că se înjură profesorii cu elevii în clasă. Fetele care anul trecut erau în clasa a opta la noi la şcoală, păreau ok, acum se îmbracă şi se comportă ca nişte curve. Am văzut eu în pauză. La anul mergem toţi acolo şi vom fi altfel.

Geta

0 comentarii

Publicitate

Sus