11.05.2024
Arthur Ianoși
Concursul anual, Flori, Fete, Firme sau Studenți, din Grădina Ghetsimani, este în plină înfăptuire. Juriul este descompus din Regele de Lear și Zâna Panseluță. Lupta este mai strânsă decât un laț gordian. Se încaieră, de la egal la aproape egal, urlătorii. Martin Radu King - Am avut un vis degeaba, Ionuț M Hrușcă - Un fior de flori, Alina Dumas fiica - Dama prin Magnolii și, evident, pretendenta cu nume predestinat, sora nelegitimă a lu' Adrian Enache, inegalabila Flori E. Măslinii din grădină așteaptă presa. De ulei.

Gheorghiță Mircea
Să trăiți. Aveți puieți de magnolie? Da. De care? Aveți Jade Lamp? Desigur. Heaven Scent? Cum să nu. Stellata? Bineînțeles. Yellow Lantern? Este. Watermelon? Da. Black Tulip? Se poate? Vă rog o Stellata. Cu plăcere. Adeverința de spațiu locativ, administrația blocului? Cum să nu, uitați. Adeverință de la locul de muncă aveți? Desigur, poftiți. De la primărie? Da, este. De la sindicat? Da. De la secretarul organizației de bază? Uitați dosarul. Bun, e în regulă. Sunteți programat pe 22 mai 2025. Pământul vi-l dăm acum.

Ionuț Tuhoarcă
S-a dus Jean Constantin. S-a dus, sărăcuțu', și ce mai râdeam. S-a dus Gheorghe Dinică. Vagabongu' vieții mele. Ceva cu Raj Kapoor. S-a dus Dem Rădulescu. Bibanu. B. D. la mare și la munte. S-a dus Draga Olteana. S-au dus dragii de ei. S-a dus Stela. De Stela nu-mi pare rău așa de mult. Că odată, prin cabaretele noastre. Mi-a făcut cunoștință cu o domnișoară. Silfidă. Am aflat mai târziu. Când m-am trezit din beție. Că era Arșinel. Travestit. Am mai stricat și o garoafă pe el. Că pe vremea aia nu se găseau begonii.


Ficțiuni Reale este un proiect colectiv, inițiat în 2013, de Florin Piersic jr. În urma apariției unui volum de povestiri la editura Humanitas, conceptul Ficțiuni Reale a continuat să existe, ca grup pe Facebook. (În mai 2024, grupul are 13.000 membri.) Autorii scriu povestiri ultra-scurte, limitându-se la 500 de caractere - un exercițiu de flash fiction a cărui temă se schimbă la câteva zile. Coordonatorii grupului sunt Florin Piersic jr., Gabriel Molnar, Răzvan Penescu, Luchian Abel și Vlad Mușat. (Desen de Adrian T. Roman.).

0 comentarii

Publicitate

Sus