08.07.2003
Am experienţa cu ăştia micii, doar eram spaima blocului cât trăiam în România, cum mă vedeau infantilii cum o tuleau, în loc să-i ducă părinţii la policlinica pentru injecţii, îi aduceau la mine, aşa m-au acceptat în bloc, singurii "intelectuali" care am ajuns să primim şi noi repartiţie la bloc, la început parcă aveam lepră, aşa ne-au tratat. Adevărul e că nu aveau ei nimic cu mine, nu ştiau cu ce mă ocup, aveau ce aveau cu colegul, de ce dacă nu e muncitor a primit şi el repartiţie la bloc? A primit că directorul întreprinderii şi-a tratat nepoţii cu şeful meu, după ce-i tratase şi copiii, a fost suficient un telefon să primim şi noi loc la bloc. Pe coleg nu l-au iertat, când a fost la finisarea blocului muncitorii au fost trimişi pentru asta, colegul nu a fost trimis pe motiv că aveau contracte cu Franţa şi ce făcea colegul pentru contractul ăla era mult mai important decât finisarea la bloc. Lucrările de finisaj au avut loc în apartamentul nostru, în sensul că tot cimentul s-a amestecat în vana noastră, nu mai vorbesc de vopsele, 3 luni am curăţat. Ce să spun câtă vopsea mi-au pus pe geamuri?

Nu-i nimic, în Canada am primit casă la cheie, am făcut inspecţia, foarte atentă, am văzut câte ceva, a doua zi au venit şi au remediat. Am văzut eu că un geam au uitat să-l spele. Sigur că puteam să-l spăl şi eu, dar nu mai vreau, prea am amintiri "frumoase" din altă ţară, nu degeaba am trăit cu rezidenţă permanentă şi cetăţenie în 3 ţări.

Au aflat cine sunt şi eu după ce o fetiţă din bloc mi-a fost pacientă la spital. Până atunci copiii lor îl băteau zilnic pe băiatul meu. După ce i-am injectat pe toţi, fără plată, la ora 6 dimineaţa, la 12 noaptea, pe băiet nu l-a bătut nimeni, iar cu noi nu au mai avut nimic. Când am plecat chiar le-a părut rău.
Concluzie: cine nu are pediatru, să şi-l cumpere.

Geta

0 comentarii

Publicitate

Sus